Jump to content

neoktistos

Μέλος
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

neoktistos last won the day on 21 July

neoktistos had the most liked content!

About neoktistos

 • Birthday 04/03/1978

Όνομα

 • Όνομα
  neoktistos

Περιοχή

 • Περιοχή
  ΕΔΕΣΣΑ
Recent Profile Visitors
 
 
620 profile views
 
 1. Καλησπέρα φίλε μου. Αν κι έκανες την ερώτηση πριν από 2 μήνες και δεν ξέρω αν τελικά βρήκες κάτι, μέσω Ε² δέκτη το κανάλι παίζει μ' αυτά τα στοιχεία: #SERVICE 5002:0:1:5860:5860:0:0:0:0:0:http%3a//127.0.0.1%3a88/http%3a//player.twitch.tv/?channel=verginachannel:ΒΕΡΓΙΝΑ #DESCRIPTION ΒΕΡΓΙΝΑ * Αν χρησιμοποιείς λογισμικό της ομάδας Alliance (Open ATV κ.α.), τότε στην θέση του ΅:88" άλλαξέ το με το ":8088", δηλαδή: #SERVICE 5002:0:1:5860:5860:0:0:0:0:0:http%3a//127.0.0.1%3a8088/http%3a//player.twitch.tv/?channel=verginachannel:ΒΕΡΓΙΝΑ #DESCRIPTION ΒΕΡΓΙΝΑ Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις κάποια αρχεία σχετικά με το Streamlink (δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες). Κι αυτό γιατί, σε multiboot (πολλαπλό λογισμικό-εκκίνηση) εγκατάσταση, έβαλα λογισμικά καί από τις δύο ομάδες που γνωρίζω. δηλαδή από το Open-Pli (SatDreamGr) καί από την ομάδα που ανέφερα πιό πάνω που όμως δεν μου παίζει τα κανάλια με το ":8088". Από την άλλη, σε διαφορετική περίπτωση, για δέκτη που παίζει με άλλον τρόπο, όπως π.χ. κάποια μοντέλα της Edision και άλλα, θα... δανειστώ την διεύθυνση της σελίδας του καναλιού, αλλά καί από το Twitch, απ' όπου κι αναμεταδίδεται: https://www.verginanews.gr/web-tv-2/ (Επίσημη σελίδα) https://www.twitch.tv/verginachannel... (Twitch) * * Σου έβαλα τ' αποσιωπητικά, γιατί το link σου έβγαζε απευθείας στο κανάλι, αλλά σε λάθος σημείο της σελίδας (δεν αναπαραγότανε).
 2. Εγώ το είδα στο smartphone, από το επίσημο κανάλι στο youtube, της Cosmote, όπως αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση, πιό πάνω.
 3. Σε συνέχεια της περιγραφής της (διαχρονικής) κατάστασης που βιώνουμε ως έθνος, αξίζει ν' αναφερθεί και η συνάντηση το 1988, μερικών από τους ογκόλιθους του ελληνικού τραγουδιού που απευθύνεται στοχευμένα στις καρδιές μας, χάρις στην αξεπέραστη ερμηνεία του μέγιστου Έλληνα λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, συνοδευόμενου από την καταπληκτική σύνθεση του Σταμάτη Σπανουδάκη και το φανταστικό όσο και συγκινητικό ήχο από το κλαρίνο του Βασίλη Σαλέα, που ακόμη και οργανικό (ή πιό σωστά, ορχηστρικό) ν' ακουστεί, δεν γίνεται να μην συγκινηθεί όποιος νιώθει Έλληνας ή έζησε έντονα μέχρι τις αρχές του '90.
 4. Αφιερωμένο στους ελεύθερους, στην καρδιά και στην ψυχή.
 5. Καλημέρα, φίλοι μου. Με την τελευταία ψηφιακή μετάβαση (στις περισσότερες περιοχές την χώρας μας, τουλάχιστον), σκέφτηκα ν' ανοίξω ένα θέμα για πρώτη φορά, που να έχει σχέση με το περιεχόμενο του τίτλου (Λήψη περιφερειακών καναλιών από διαφορετικές Π.Ζ. - Περιφερειακές Ζώνες). Κατά πρώτο λόγο, θα γίνεται λόγος, για κανάλια της χώρας μας, ενώ ενδιαφέρον έχουν και λήψεις που θ' αναφέρονται και από συμπατριώτες μας, που διαμένουν στο εξωτερικό, όπως π.χ. ο φίλος μας, ο Αναστάσιος. Επίσης, ενδιαφέρον -κατά την γνώμη μου- θα έχουν αναφορές λήψεων και από φίλους που κατοικούν στα σύνορα και λαμβάνουν κανάλια κι από μακρινότερη απόσταση από το κέντρο εκπομπής τους, καναλιών από τις όμορες χώρες, ακόμη και για λίγες ώρες (π.χ.)!!!
 6. Κάθε εμπόδιο για καλό. Εγώ από την πλευρά μου, έχω (ακόμη...) από το 2012, την 40" τηλεόραση SAMSUNG UE40EH6030 μόνο μ' επίγειο ψηφιακό δέκτη (μάλλον... μόνο DVB-T και MPEG-2 / 4) και δεν μου λέει να... χαλάσει (ας πούμε να καούν τουλάχιστον και καμιά εκατοστή... pixel). Αλήθεια, φίλε Τάσο, πόσο κοστίζει σε... € ;
 7. Καλημέρα σας. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σχετικό θέμα, αν ναι, ας μεταφερθεί στο αντίστοιχο σημείο. Αν και το θέμα είναι σχετικό με την λήψη των καναλιών από την Περιφερειακή Ζώνη της Αν. Μακεδονίας - Θράκης, λόγω του τόπου διαμονής μου (Έδεσσα) θέλω ν' αναφέρω την λήψη, κυρίως των περιφερειακών καναλιών από τις νέες συχνότητες. Αυτό που παρατήρησα είναι πως προς το παρόν, η πιο δυνατή σε ισχύ συχνότητα είναι η "41", ενώ η "35" ήταν οριακή. Επίσης, έλαβα και τις "22" (μάλλον το 1ο πακέτο της Digea) καθώς και την "23" με τα κρατικά.
 8. Εγώ νομίζω (ή τουλάχιστον έχω την εντύπωση) πως από την προηγούμενη Τετάρτη δεν μπορούσα να μπω.
 9. Το... "1453" μου... κάθεται στο λαιμό...
 10. Στην πρόταση "εξαρτάται απ' το παιδί το πώς θα φερθεί...", σε ποια ηλικία θεωρείς ότι είναι ικανό να συμπεριφέρεται ώριμα; Πρόσεξε: Όλοι, όταν παρατηρούμε σ' ένα παιδί την ευγενική του, συμπεριφορά (συνήθως της στιγμής), τον χαρακτηρίζουμε -λανθασμένα κατά την γνώμη μου- ιδιαίτερα έξυπνο, ταυτίζοντας το μ' έναν σοβαρό (ενήλικα). Ίσως και να κάνω λάθος!
 11. Καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θέλω να κάνω την ανανέωση της εγκατάστασης, γιατί διακρίνω ότι λαμβάνω -εκτός από τον Χορτιάτη (Π.Ζ. Κεντρικής Μακεδονίας) σχεδόν εύκολα καί συχνότητες της Φλώρινας (Π.Ζ. Δυτικής Μακεδονίας) και επιθυμώ να λάβω -εαν είναι εφικτό τουλάχιστον, γι' αρκετές ώρες την ημέρα και τα περιφερειακά (μόνα σ' αυτά αναφέρομαι καί για την Δυτική Μακεδονία) της Π.Ζ. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Αυτή την στιγμή, έχω φυσικά όλο τον Χορτιάτη και την Δυτική Μακεδονία (όλες τις συχνότητες). Το θέμα μου είναι τα περιφερειακά. Με τα τωρινά δεδομένα, από Δυτική Μακεδονία, λαμβάνω τις 47 και 52. Μέχρι εδώ καλά. Υπάρχουν όμως κάποιες ημέρες που μάλλον λόγω διάδοσης και με το δεδομένο ότι η κεραία κοιτά προς Νοτιο-Ανατολικά (κάποιες φορές ο... αέρας την γυρνά προς ανατολικά, κάτι που θα το διευθετήσω εκείνη την στιγμή, ελπίζω), είμαι σίγουρος ότι μπορεί να λάβει καί τα περιφερειακά της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, μόνο που οι συχνότητες των, είναι οι 47 ("τρακάρει" με την Φλώρινα) και 51 (με του Χορτιάτη που έχει τα κανάλια ΠΕΛΛΑ και ΕΓΝΑΤΙΑ και TIME νομίζω). Όπως είναι η κατάσταση, η λύση θα ήταν με ένα προγραμματιζόμενο ενισχυτή, που όμως απορρίπτεται κυρίως λόγω κόστους, όμως ευτυχώς που απ' ότι μαθαίνω θ' αλλάξουν οι συχνότητες των καναλιών μέχρι το... επόμενο Πάσχα (λόγω του... αθάνατου Ελληνικού Δημοσίου). Στην τελευταία περίπτωση, μου γεννήθηκε η απορία για ένα υλικό που πιθανόν να μην χρειαστεί τελικά, αλλά κρίνοντας από τα στοιχεία του χάρτη των συχνοτήτων, θα περιμένω εκείνη την περίοδο και θα πράξω αναλόγως, Ν' αναφέρω τις συχνότητες που μ' ενδιαφέρουν, καθώς καί τις περιφερειακές ζώνες. Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονία Δυτική Μακεδονία Αν. Μακ. / Θράκη Κέντρο εκπομπής Χορτιάτης Φλώρινα Θάσος ΠΑΡΟΧΕΑΣ Συχνότητες Συχνότητες Συχνότητες ΕΡΤ 24 - 36 34 - 35 (35) 22 - 37 DIGEA 27 - 30 - 43 23 - 26 - 32 23 - 32 - 39 DIGEA 2* (Περιφ.) 47 - 48 40 - 44 35 (35) - 41 * Υπάρχει σ' εκκρεμότητα η συχνότητα 51 του ανεξάρτητου παροχέα (Χορτιάτης), κάτι που ελπίζω και αν συνεχίσει να εκπέμπει, να... μην διαλέξει κάποια συχνότητα πάνω σε περιφερειακά από τις γειτονικές ζώνες, αν και έχει βγει απόφαση να σταματήσουν να εκπέμπουν (να ενσωματωθούν τουλάχιστον με τα υπόλοιπα περιφερειακά). * Με μπλε χρώμα οι επιθυμητές λήψεις * Με κόκκινο χρώμα, η πιθανή αλληλοπαρεμβολή * Με μαύρο χρώμα οι αδιάφορες λήψεις ή η μή επιθυμητές Όπως διαπιστώνετε, ο χάρτης είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για κάποιον που είναι σε κάποια τοποθεσία που να έχει οπτική επαφή με τους πομπούς, Παρατηρώ όμως ότι ίσως υπάρχει μια... παραφωνία!!! Η "35" της Θάσου (που μ' ενδιαφέρει), είναι πιθανόν να έχει θέμα με τα κρατικά της Φλώρινας και σκέφτηκα το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσω κάποια από τα φίλτρα απόρριψης (παγίδα αν καταλαβαίνω σωστά) καναλιών. Πού θα πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς και ποιά ρύθμιση μπορεί να χρειαστεί (αν χρειαστεί τελικά); Πιστεύετε ότι αν το τοποθετήσω εκεί που πρέπει (στην μια από τις δύο κεραίες), θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα;
 12. Καλησπέρα φίλε Sat. Δεν έχω θέμα παρεμβολών. Το θέμα μου είναι να κάνω λήψη -τουλάχιστον τις περισσότερες ώρες της ημέρας- εκτός από τα κανάλια της Δυτικής Μακεδονίας (υπάρχει δυνατότητα 24ωρης λήψης) καί τα περιφερειακά της Ανατολικής Μακεδονίας. Στην δεύτερη περίπτωση, επειδή η κεραία είναι η μεγάλη της φωτογραφίας (IKUSI) και είναι αρκετά δυνατή η λήψη που έχει κι ας είναι τα καλώδια προς αντικατάσταση (20+ και βάλε...), δε γνωρίζω κατά πόσο θα το λαμβάνω (έστω με διακυμάνσεις). Θυμάμαι πως πριν μπω στη διαδικασία να την σταθεροποιήσω, μου έβγαζε σήμα, μάλλον πριν γίνει η τελευταία αλλαγή συχνοτήτων (~2014) στην Μακεδονία. Κι αυτό γιατί τότε, λάμβανα καί την 47 καί την 51, πριν "μετακομίσει" πακέτο που εκπέμπει μέσω Χορτιάτη (συχν. 59) "πάνω" στην 51 (κι εκπέμπει ακόμη και σήμερα). Φυσικά καί από τις δύο κατευθύνσεις, λαμβάνω καί τα Πανελλήνιας Εμβέλειας κανάλια. Να περάσω στο αρχικό ερώτημα. Την δεύτερη κεραία την αφήνω για το μέλλον, ενώ για το θέμα της μίξης σημάτων με το κάτοπτρο, η δεύτερη λύση που προτείνεις (ξεχωριστά καλώδια) μέχρι την απάντησή σου, ήθελα να την... αποφύγω, αλλά τελικά καταλήγω σ' αυτήν. Το τί θα πράξω με την δορυφορική θα το συζητήσουμε, στην ώρα του. Τώρα, σχετικά με την θέση του ενισχυτή, σε ιστό με ύψος περίπου 4μ. με την κεραία φυσικά, στην κορυφή, ποιά η θέση ή μάλλον ποιό το ύψος τοποθέτησης του ενισχυτή (σκέφτομαι και το ενδεχόμενο εισαγωγής θορύβου); Κοντά στα 2,3μ είναι αρκετό ή θα πρέπει να κάνω τους απαραίτητους υπολογισμούς για το καλύτερο αποτέλεσμα; Αν χρειαστεί όμως, βάσει υπολογισμών να "κατεβάσω" την κεραία, τότε εννοείται ότι θα το πραγματοποιήσω.
 13. Καλησπέρα, φίλε και σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εξήγησέ μου, λίγο την τελευταία λύση που προτείνεις. Καταρχήν, για την επίγεια λήψη. Αυτή τη στιγμή, η κεραία (UHF) λαμβάνει κοιτάζοντας προς Χορτιάτη, ενώ όπως κοιτάει Νοτιο-Ανατολικά με το βουνό προς Νότο (και προς Βορρά), λαμβάνει αρκετά καλά (σχεδόν όλη την ημέρα) και κανάλια από Δυτική Μακεδονία (συχν. 47-52) και... για την. VHF (καν. 4 VHF) κεραία που υπάρχει και κοιτά προς Δύση, λάμβανε το πρώτο κρατικό των Σκοπίων (αναλογικά όμως), που όμως, δεν μ' ενδιαφέρει εμένα προσωπικά. Αυτό που μάλλον είχε ενδιαφέρον, ήταν οι λήψεις και πάντα αναλογικά κι από άλλες χώρες, απ' όλες τις κατευθύνσεις, όπως Ανατολικά (π.χ. Συρία) Δυτικά (π.χ. Ισπανία - tve La1 κ.α.) αλλά καί από Βορρά (βλ. Ρωσία). Καλά, για την VHF, απ, ό, τι γνωρίζω είναι για άλλους σκοπούς (βλ. εκπομπή πειρατικών ραδιοφώνων αν δεν κάνω λάθος) δεν πιστεύω να χρησιμεύει σε κάτι. Η δεύτερη κεραία που (δεν έχω αυτή την στιγμή) θα χρειαστώ μελλοντικά, είναι UHF για λήψη των περιφερειακών καναλιών από την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (μέχρι στιγμής έρχονται από διαδόσεις) και σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω αυτή την δυνατότητα, όμως καλύτερα αποτελέσματα θα περιμένω με την αλλαγή των συχνοτήτων απ' ό, τι πληροφορούμαι, κάτι που ίσως να κάνει εφικτή την λήψη τους, μια που με τα σημερινά δεδομένα, καί οι δύο συχνότητες "ταπώνονται", η μεν "47" της Θράκης με της Δυτικής Μακεδονίας (η "δυτικής" λαμβάνεται κανονικά και μόνο αν πειράξω λίγο την καθετότητα του ιστού χάνεται και εμφανίζεται η της Θράκης όταν έχει διάδοση) και η 51 της Ανατολικής Μακεδονίας με του Χορτιάτη.
×
 • Create New...