Jump to content

Καλώς ήρθες επισκέπτη στο Newsat

Αγαπητέ επισκεπτη. για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση χωρείς περιορισμούς σε όλο το forum και να δημοσιεύσετε στην κοινότητα μας, πρέπει να εγγραφείτε. Είναι μια εύκολη διαδικασία που απαιτεί ελάχιστες πληροφορίες κατά την εγγραφή σας. Αποκτήστε τώρα πρόσβαση στο  Newsat είτε κάνοντας σύνδεση στον λογαριασμό σας ή δημιουργώντας έναν λογαριασμό αν δεν το εχετε κάνει ακόμα.


savvas70

Μέλος
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Days Won

  14

savvas70 last won the day on 7 July

savvas70 had the most liked content!

About savvas70

 • Birthday 05/31/1970

Όνομα

 • Όνομα
  Σάββας

Περιοχή

 • Περιοχή
  Πάφος - Κύπρος
Recent Profile Visitors
 
 
425 profile views
 
 1. Αυτό που γίνεται φέτος στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο. Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις όπως το Μουντιάλ πρέπει να μεταδίδονται εξ' ολοκλήρου ελεύθερα για όλους τους τηλεθεατές. Ας ελπίσουμε ότι η ΕΡΤ και οι αρμόδιοι φορείς συνενετιστούν, και είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό. Επίσης οι ίδιοι οι έλληνες τηλεθεατές δεν πρέπει να το δεκτούν αδιαμαρτύρητα.
 2. Φίλε Γιάννη, σκέφτομαι σοβαρά για τον ΑΜΙΚΟ ΜΙRA 3 που προανέφερα πιο πάνω. Πιστεύω οι ΑΜΙΚΟ υπερτερούν σε ποιότητα εικόνας έναντι των Edision, ενώ ο συγκεκριμένος είναι H.264/HEVC και κάνει λήψη multistream, ενώ δεν είναι ούτε ακριβός στην τιμή.
 3. Eπικοινώνησα σήμερα με την αντιπροσωπεία της ΑΜΙΚΟ σε Ελλάδα και Κύπρο, την Astrasat και μου είπαν ότι πέραν της τελευταίας αναβάθμισης του περασμένου Φλεβάρη, δεν υπάρχει (και είναι αμφίβολο αν βγει πλέον) νέα αναβάθμιση που να ανοίγει τα HD κανάλια της Digea στις 39.Ε, ούτε για τους ΑΜΙΚΟ MIRA 1 αλλά ούτε και για τους MIRA 2, αφού οι δέκτες αυτοί πλέον δεν είναι στην αγορά. Νέα αναβάθμιση που ανοίγει όλα τα HD κανονικά υπάρχει για τον νεώτερο AMIKO MIRA 3 (ο συγκεκριμένος είναι Η.265/HEVC και υποστηρίζει θέαση καναλιών σε multistream) αλλά και για τα υπόλοιπα νέα μοντέλα δορυφορικών δεκτών ΑΜΙΚΟ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.
 4. Αν το πρόβλημα είναι η χωριτικότητα των mux, ας κλείσουν όλα τα SD, έτσι και αλλιώς είναι άχρηστα αφού όλη Ελλάδα καλύπτεται με τις ΗD εκδόσεις των 3 κύριων καναλιών. Και οι ελάχιστοι που βλέπουν ακόμα με παλιούς SD αποκωδικοποιητές μπορούν να τους αντικαταστήσουν με HD με πολύ μικρό κόστος, μόλις 25 ευρώ.
 5. Θα ήταν ευχής έργον να μπουν περιφερειακά κανάλια στον HellaSat, άλλωστε πριν μερικά χρόνια εξέπεμπαν ορισμένα συν ο ΣΚΑΪ αλλά και πολλά ιδιωτικά ραδιόφωνα. Πριν λίγους μήνες άρχισαν να εκπέμπουν ελεύθερα στις 39Ε δύο κυπριακά ραδιόφωνα από τη Λεμεσό (Κανάλι 6 και Capital Radio).
 6. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει δορυφορικά ελεύθερο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε νέες λαχτάρες με δέκτες που δεν ανοίγουν τα κανάλια χωρίς flag, όπως π.χ. οι ΑΜΙΚΟ...
 7. Γιώργο, όπως έγραψε και ο Γιάννης πιο κάτω, η τελευταία αναβάθμιση σε δέκτες ΑΜΙΚΟ είναι από τον περασμένο Φλεβάρη και έτσι δεν ανοίγουν τα HD κανάλια της Digea για το λόγο ότι (όπως κάνει και η ΕΡΤ εδώ καιρό) έχουν αφαιρέσει επίτηδες τα flag κωδικοποίησης, με αποτέλεσμα τα κανάλια να φαίνονται σαν ελεύθερα και οι δέκτες να μπερδεύονται και να μην μπορούν να τα ανοίξουν ακόμα και αν βάλεις τα κλειδιά. Περιμένουμε νέες αναβαθμίσεις για να λυθεί το πρόβλημα.
 8. Για να εκπέμψει επίγεια πρέπει να αλλάξει και η νομοθεσία που να επιτρέπει σε θεματικά κανάλια να εκπέμπουν πανελλήνια. Εκτός και αν αγοράσει κάποιο περιφερειακό της Αττικής, κατί που μπορεί να γίνει και τώρα. Στην Αττική διαμένει το 60% του πληθυσμού της Ελλάδας...
 9. Από τη στιγμή που υπάρχει ο original ANT1 και μάλιστα σε HD στο πακέτο της Digea, μικρό το κακό Γιάννη...
 10. Ναι, έχεις δίκαιο Γιάννη. Το 2012 ανέλαβε την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς...
 11. Παντού οι δεξιές κυβερνήσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το κλείσιμο της ΕΡΤ επί Καραμανλή και οι παράπλευρες απώλειες μέχρι και σήμερα. Ευτυχώς στην Κύπρο τα δικαιώματα παραμένουν στο ΡΙΚ.
 12. Καλό απόγευμα Ιωάννη και χρόνια πολλά! Έχεις συνδρομή Cosmote στη Γερμανία και ποιο πακέτο; Επίσης με ποιο τρόπο πληρώνεις κάθε μήνα; Εκτός και αν προπληρώνεις ετήσια συνδρομή. Παλιότερα που είχα Nova Ελλάδας πλήρωνα τηλεφωνικά με πιστωτική κάρτα κάθε μήνα, όμως τώρα από ότι ξέρω λόγω προσωπικών δεδομένων έχουν σταματήσει αυτό τον τρόπο πληρωμής.
 13. Αυτά τα περιφεριακά κανάλια θα έπρεπε να εκπέμπουν ελεύθερα στον HellaSat μιας και δεν τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων στις εκπομπές τους. Βέβαια για κάποια μπορεί να είναι θέμα το οικονομικό, όμως υπάρχουν και ευρωπαϊκά κονδύλια που μένουν ανεκμετάλλευτα...
 14. Γιατί όχι και 4Κ στη δορυφορική Cosmote; Αυτό φυσικά απαιτεί και νέους 4Κ δέκτες.
×
 • Create New...