Jump to content

Καλώς ήρθες επισκέπτη στο Newsat Forum

Αγαπητέ επισκεπτη. για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση χωρείς περιορισμούς σε όλο το forum και να δημοσιεύσετε στην κοινότητα μας, πρέπει να εγγραφείτε. Είναι μια εύκολη διαδικασία που απαιτεί ελάχιστες πληροφορίες κατά την εγγραφή σας. Αποκτήστε τώρα πρόσβαση στο  Newsat Forum είτε κάνοντας σύνδεση στον λογαριασμό σας ή δημιουργώντας έναν λογαριασμό αν δεν το εχετε κάνει ακόμα.


savvas70

Μέλος
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

savvas70 last won the day on 12 October

savvas70 had the most liked content!

About savvas70

Όνομα

 • Όνομα
  Σάββας

Περιοχή

 • Περιοχή
  Πάφος - Κύπρος
Recent Profile Visitors
 
 
144 profile views
 
 1. Δυστυχώς ένα από τα κακά της διάδοσης του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια (ειδικά με τα smartphone) είναι η συρρίκνωση των έντυπων ΜΜΕ, εφημερίδων και περιοδικών..
 2. Τελικά το μόνο κράτος που θα συνεχίσει να εκπέμπει τα κανάλια του (κρατικά-ιδιωτικά) για αρκετά χρόνια ακόμα αποκλειστικά σε SD θα είναι η Κύπρος...
 3. Έχω και πολλά τεύχη του TV SAT από το 2003 και μετά.
 4. Ήταν το αγαπημένο μου δορυφορικό περιοδικό, και έχω αμέτρητα παλιά του τεύχη από το 2002 και μετά. Είναι αυτό με με έβαλε στον υπέροχο κόσμο της δορυφορικής τηλεόρασης! Δυστυχώς φαίνεται να έχει σταματήσει την κυκλοφορία του. Υπάρχει όμως το περιοδικό ''Ψηφιακή Τηλεόραση'' με το αντίστοιχο σάιτ Digital TV Info.
 5. Τουλάχιστον στην Ελλάδα όλα τα πανελλήνια ελεύθερα κανάλια (κρατικά - ιδιωτικά) εκπέμπουν και σε HD. Τι να πει κανείς για την Κύπρο που όλα τα ελεύθερα κανάλια είναι ακόμα σε SD, με εξαίρεση το ΡΙΚ HD που εκπέμπει μόνο ένα 3% των καθημερινών του προγραμμάτων σε πραγματική υψηλή ευκρίνεια και τις περισσότερες ώρες αναμεταδίδει το ΡΙΚ 1;
 6. Αυτά τα θεματικά ραδιοφώνα μπορούν να εκπέμπουν και στο DAB, στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική πλατφόρμα καθώς και δορυφορικά, αφού σε αυτά δεν υπάρχει θέμα έλλειψης συχνοτήτων.
 7. Ναι, στην επαρχία της Πάφου λαμβάνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες -μέχρι και Oκτώβρη ακόμα- όλα τα κανάλια της ΕΡΤ και της Digea (πανελλήνια - περιφερειακά) από Ρόδο. Παλιότερα λαμβάναμε και αναλογικά, από τα τέλη της δεκαετίας του 70 ακόμα, θυμάμαι την ΕΡΤ και την ΥΕΝΕΔ από Ρόδο (ΕΡΤ καναλι 9 VHF και την ΥΕΝΕΔ στα UHF, θε θυμάμαι τώρα κανάλι). Μάλιστα τότε κάποιοι έκαναν χρυσές δουλειές με τις αυτοσχέδιες αντένες για καλύτερη λήψη των ελληνικών καναλιών αλλά και αραβικών!
 8. Πάντως στη δική μου περίπτωση με 90άρι πιάτο η 12737Η μου βγάζει το μάξιμουμ μέχρι 60% ποιότητα σήματος, ενώ οι δυο άλλες συχνότητες μέχρι και 76%. Τη συγκεκριμένη μέρα πρέπει η 12737Η να δεχόταν και παρεμβολές από feed γειτονικού δορυφόρου που εκπέμπει στην ίδια συχνότητα. Δυστυχώς σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες οι 2 παλαιότερες συχνότητες θα σταματήσουν να εκπέμπουν στις 30 Σεπτεβρίου και θα επανενέλθουν αργότερα (άγνωστο πότε ακριβώς) με εκπομπή των καναλιών σε HD. Ολα τα κανάλια θα συνεχίσουν να μεταδίδονται σε SD στην 12737Η.
 9. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 2 συχνότητες της DIGEA στον Eutelsat 3B (12702Η και 12720Η) στις 30 Σεπτεβρίου τα ξημερώμα σταματούν να εκπέμπουν. Το μπουκέτο των πανελλήνιων καναλιών θα μεταδίδεται κανονικά μόνο στη νεώτερη συχνότητα 12737Η. Οι δυο παλιές συχνότητες θα επανέλθουν σε μεταγενέστερο στάδιο μεταδίδοντας όλα τα κανάλια σε HD.
 10. Η στάθμη σήματος στην καινούρια συχνότητα της DIGEA (12737H) έχει πέσει κατακόρυφα και χάνεται εντελώς εικόνα και ήχος, ενώ οι άλλες 2 συχνότητες είναι μια χαρά...
 11. savvas70

  Covid-19

  Εγώ έκαμα και τις δυο δόσεις του Astra Zeneka. Στην πρώτη δόση είχα για 2 μέρες πονοκεφάλους και κομμάρα. Στη δεύτερη δόση μετά από 3 ημέρες παρουσιάστηκε έντονος πόνος στο αριστερό χέρι, γύρω στην περιοχή που έγινε το εμβόλιο. Κάτι σαν τενοντήτιδα. Σε 2 μέρες, τέλος καλό όλα καλά!
 12. O ALPHA Κύπρου από τις 12 Ιουλίου γίνεται ο πρώτος κυπριακός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που εκπέμπει το πρόγραμμα του 24 ώρες το 24ωρο σε HD. Όχι όμως δυστυχώς ακόμα στην επίγεια FTA πλατφόρμα της Velister, αλλά στις συνδρομητικές πλατφόρμες Cytavision στη θέση 306 και Cablenet στη θέση 11.
 13. Τροφή για προβληματισμό: Ευτυχώς που μια μεγάλη διεθνή αθλητική διοργάνωση όπως το Euro 2020 στην Κύπρο την έχει πάρει το κρατικό ΡΙΚ που διαθέτει ένα και μοναδικό κανάλι υψηλής ευκρίνειας, το ΡΙΚ HD. Μπορεί να αναλογιστεί κανένας τι θα συνέβαινε αν τα δικαιώματα έπαιρνε κάποιο ιδιωτικό κανάλι; Ως γνωστό στην Κύπρο για τα ιδιωτικά κανάλια η υψηλή ευκρίνεια είναι όνειρο θερινής νυχτός λόγω των ψηλών χρεώσεων της Velister (300.000 το χρόνο συν 150.000 για παράλληλη εκπομπή σε SD, σύνολο 450.000...).
 14. Kαλημέρα σε όλους! Έχω μιλήσει σήμερα με τεχνικό της εταιρείας που εισάγει τους δέκτες ΑΜΙΚΟ σε Ελλάδα και Κύπρο (AstraSat) και μου είπε ότι ο λόγος που δεν ανοίγουν τα HD κανάλια της ΕΡΤ στη συχνότητα 12243Η είναι το ότι παρουσιάζονται ως ελεύθερα, και έτσι δεν τα αναγνωρίζει ως κωδικοποιημένα ο δέκτης για τα ανοίξει. Περιμένουν νέο λογισμικό σε 2 βδομάδες που θα λύσει το πρόβλημα.
 15. Στην Ελλάδα του αγώνες του EURO 2021 θα μεταδίδει ο ΑΝΤ1. Στην Κύπρο το ΡΙΚ HD.
×
 • Create New...