Eurovision 2021: Έτσι θα διεξαχθεί η φετινή διοργάνωση λόγω κορωνοϊού
Με πολλές αλλαγές, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω κορωνοϊού, θα διεξαχθεί η φετινή Eurovision στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.
Σύμφωνα με το επίσημο fanclub της Eurovision της Ελλάδας, OGAE Greece, οι υπεύθυνοι της Eurovision αποφάσισαν να προχωρήσουν με το «σχέδιο β» που έχουν επεξεργαστεί προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Έχει ενδιαφέρον πως για την ώρα οι υπεύθυνοι της EBU δεν αποκλείουν ορισμένες αποστολές ν
Αποστολή εξερεύνησης των σπηλαίων της Σελήνης σχεδιάζει ο ΕΟΔ
Σε ένα πρώτο βήμα για την ανακάλυψη των μυστικών που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης, ο ΕΟΔ είχε ζητήσει το 2019 ιδέες για τον εντοπισμό, τη χαρτογράφηση και την εξερεύνηση των σπηλαίων της Σελήνης. Πέντε ιδέες επελέγησαν για να μελετηθούν σε μεγαλύτερο βάθος, η καθεμία πραγματευόμενη διαφορετικές φάσεις μιας πιθανής αποστολής.
Μέσω αυτών των πέντε μελετών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Sysnova, αναπτύχθηκαν
Σύμβολα της ρωσικής περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ ίσως διακοσμήσουν διαστημικό πύραυλο το 2021
Η Roscosmos ενδέχεται να εκτοξεύσει μέσα στο έτος διαστημικό πύραυλο διακοσμημένο με σύμβολα της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ που ιδρύθηκε πριν 800 χρόνια.
Με τα σύμβολα της ρωσικής περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ, η οποία γιορτάζει την 800ή επέτειο από την ίδρυσή της φέτος, ενδέχεται να είναι διακοσμημένος ένας από τους ρωσικούς διαστημικούς πυραύλους μεταφοράς φορτίου, του οποίου η εκτόξε
Europa Clipper: Το 2024 η εκτόξευση της αποστολής της NASA στην Ευρώπη, φεγγάρι του Δία
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 17:27
Τον Οκτώβριο του 2024 πρόκειται να εκτοξευτεί η αποστολή Europa Clipper της NASA, με προορισμό το παγωμένο φεγγάρι του Δία, την Ευρώπη- που θεωρείται ένας από τους κόσμους της «γειτονιάς» μας που θα μπορούσε να φιλοξενεί εξωγήινη ζωή.
Κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης κρύβεται ένας ωκεανός- οπότε θεωρείται ως ένας από τους πλέον υποσχόμενους στ
Η Ρωσία εκτόξευσε με επιτυχία πύραυλο με προμήθειες προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos εκτόξευσε με επιτυχία από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ πύραυλο Soyuz-2.1a με φορτίο προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 07:45 ώρα Μόσχας την Δευτέρα, η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Soyuz-2.1a από το διαστημικό κέντρο Μπαϊκονούρ, με το διαστημικό σκάφος Progress MS-16, το οποίο θα παραδώσει τρόφιμα και προμήθειες στον Διεθνή Δ
NASA: 2 ημέρες για την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη
Μόλις 2 ημέρες έχουν απομείνει από την επίτευξη ενός ακόμα διαστημικού επιτεύγματος της ανθρωπότητας με την άφιξη του Perseverance στον Άρη. Πρόκειται για ένα εγχείρημα της NASA που θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε σε ζωντανή σύνδεση.
Εκτός από τη ζωντανή αναμετάδοση των δεδομένων του κρίσιμου 7λεπτου της προσεδάφισης του ρομποτικού οχήματος Perseverance, με την πολύ απαιτητική σε χειρισμούς και υπολογισμούς κάθοδο προ
Δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής, ίσος με δύο «Μπουρτζ Καλίφα» θα πλησιάσει τη Γη τον Μάρτιο
Ο αστεροειδής έχει μέγεθος διπλάσιο από το Μπουρτζ Καλίφα, το οποίο είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο καθώς ξεπερνά τα 820 μέτρα.
«Δυνητικά επικίνδυνος» αστεροειδής με μέγεθος διπλάσιο από το υψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Καλίφα με ύψος άνω των 820 μέτρων, θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη τον Μάρτιο.
Ονομάζεται 231937 (2001 FO32) και θεωρείται απίθανο να «χτυπήσει» τη Γη,
Το κινεζικό διαστημόπλοιο Tianwen-1 τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά γύρω από τον Άρη
Το μη επανδρωμένο κινεζικό διαστημόπλοιο Tianwen-1 τέθηκε την Τετάρτη επιτυχώς σε τροχιά γύρω από τον Άρη, μετά από ένα ταξίδι εξίμισι μηνών στο Διάστημα, ανακοίνωσε η κινεζική διαστημική υπηρεσία. Πρόκειται για την πρώτη ανεξάρτητη κινεζική αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη.
Το κινεζικό ρομποτικό σκάφος πραγματοποίησε μια 15λεπτη πυροδότηση των κινητήρων του, σύμφωνα με την κινεζική διαστημική υπηρεσία, ε
Farfarout: Το πιο μακρινό γνωστό αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα
Το ουράνιο σώμα με το παρατσούκλι «Farfarout» είναι το πιο μακρινό γνωστό αντικείμενο στο ηλιακό σύστημά μας, επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αστρονόμοι, υπολογίζοντας ότι σήμερα βρίσκεται σε απόσταση 132 αστρονομικών μονάδων από τον Ήλιο, δηλαδή απέχει από αυτόν 132 φορές περισσότερο από ό,τι η Γη. Συγκριτικά, ο Πλούτων απέχει μόνο 39 αστρονομικές μονάδες από το μητρικό άστρο μας.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Χαβά