Jump to content
tasos.cz

Ερώτημα προς τους φωστήρες του φόρουμ στους υπολογιστές

Recommended Posts

Ένα από τα λάπτοπ μου έχει δυο σλοτ μνήμης ram ddr2 που δεχονται το μέγιστο 2gb σε κάθε σλοτ.
Επίσης εχω δυο μνήμες ram ddr2 απόλυτα ίδιες μεταξύ τους με μέγεθος 2gb η κάθε μια.
Όταν βάζω οποιαδήποτε μνήμη 2gb σε οποιοδήποτε σλοτ, τοτε το λάπτοπ δουλεύει χωρίς πρόβλημα
Όταν όμως βάλω  τις δυο μνήμες και στα δυο σλοτ το λάπτοπ δεν δουλεύει.
Το οξύμωρο είναι ότι ενώ το BIOS αναγνωρίζει την συνολική μνήμη ram 4 gb το λάπτοπ όμως δεν δουλεύει.
Που άραγε είναι το πρόβλημα?
Πως μπορεί να επιτύχω το λάπτοπ να δουλεύει με μνήμη ram 4gb?

ΥΓ. Επισης να αναφερω οταν βαλω μονο μια μνημη τοτε ακουγεται ενα ηχητικο μπιπ, εμφανιζεται το λογοτυπο ASUS και το λαπτοπ ξεκιναει να δουλευει. Οταν ομως βαλω και τις 2 μνημες δεν ακουγεται το ηχητικο μπιπ, δεν εμφανιζεται το λογοτυπο ASUS και το λαπτοπ δεν δουλευει

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Εγώ δεν είμαι Φωστήρας  Τασούλη  είμαι ......Ολυμπιακός!!!!!:aetsch:.

Τασούλη είμαι βέβαιος ότι κάποιος από τα παιδιά του φορουμ που γνωρίζει περισσότερα από μας για τα PC θα σου δώσει την λύση στο πρόβλημα σου κανε υπομονή μέχρι να διαβάσουν την ανάρτηση  σου.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Δοκιμασε και της 2 μνήμες ξεχωριστα μια στο ένα σλοτ και μια στο άλλο και δες αν δουλεύουν και οι 2 μόνες τους. Ποιο ειναι το μοντέλο του laptop και ποια μνημη είχε πριν πάνω?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Είναι εύκολο να δεις τα ακριβής χαρακτηριστικά των μνημών που θέλεις να βάλεις και αυτών που υπάρχουν ήδη στο laptop?

Τα ενδεχόμενα μπορεί να είναι διαφορετικές συχνότητες (MHz), διαφορετικές τάσεις (Volt), διαφορετικές μπάντες (Dual ή Single band) ή και διαφορετικό Cas Latency.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
20 ωρες πριν , Ο Δημητρης67 έγραψε

Δοκιμασε και της 2 μνήμες ξεχωριστα μια στο ένα σλοτ και μια στο άλλο και δες αν δουλεύουν και οι 2 μόνες τους. Ποιο ειναι το μοντέλο του laptop και ποια μνημη είχε πριν πάνω?

Το ανεφερα απο την αρχη Δημητρη. Οι μνημες ειναι τελειως ιδιες κατασκευασμενες απο το ιδιο εργοστασιο με τα ιδια χαρακτηριστικα, τις δοκιμασα την καθεμια χωριστα και στα δυο σλοτ και το λαπτοπ δουλευει. Μονο οταν βαλω και τις δυο μνημες ταυτοχρονα στα δυο σλοτς το λαπτοπ δεν ξεκιναει. Ενω στο BIOS η μνημη RAM τοτε δειχνει οτι ειναι 4 GB  οπως θελω να ειναι, ομως το λαπτοπ ετσι δεν ξεκιναει

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
20 ωρες πριν , Ο JoeDer έγραψε

Είναι εύκολο να δεις τα ακριβής χαρακτηριστικά των μνημών που θέλεις να βάλεις και αυτών που υπάρχουν ήδη στο laptop?

Τα ενδεχόμενα μπορεί να είναι διαφορετικές συχνότητες (MHz), διαφορετικές τάσεις (Volt), διαφορετικές μπάντες (Dual ή Single band) ή και διαφορετικό Cas Latency.

Το ανεφερα προηγουμενως οτι οι  μνημες ειναι τελειως ιδιες, με τα ιδια χαρακτηριστικα, ιδιες συχνότητες (MHz), τάσεις (Volt), μπάντες και Cas Latency, ιδιας μαρκας απο το ιδιο εργοστασιο κατασκευης

 

Edited by tasos.cz

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Το λαπτοπ ειναι ASUS M70s, ειναι πολυ καλο λαπτοπ, καποτε ητανε πανακριβο, δέχεται δυο δίσκους, έχει 17αρα οθόνη με τέλεια HD ανάλυση 1920 x 1200 με ήχο DOLBY HOME THEATR,  με TV TUNER και άλλα πολλά καλουδια. Το αγορασα μεταχειρισμενο μονο με 15 ευρω γιατι ο προηγουμενος ιδιοκτητης το ειχε για πεταμα, δεν δουλευε, ητανε νεκρο και για αυτο μου το πουλησε σε αυτην την σκοτωμενη τιμη 15Ε χωρις μνημες RAM, χωρις σκληρο δισκο και χωρις τροφοδοτικο.

Το λαπτοπ το εφτιαξα μονος μου, του εβαλα μνημη 2 gb RAM που ειχα , τροφοδοτικο της ASUS 90WATT που ειχα, του εβαλα SSD δισκο που και αυτον τον ειχα, περασα τα windows 10 64bits και το λαπτοπ τωρα πεταει παρολου που εχει μνημη RAM μονο 2gb. Επειδη τα windows 10 ειναι 64bits για αυτο θελω να του περασω μνημη RAM συνολικα 4GB. 

Το BIOS του λαπτοπ ειναι της American Megatrends, μου είναι γνωστό από τα άλλα λαπτοπ της ASUS και ουδέποτε είχα πρόβλημα οταν εβαζα μεγαλυτερες μνημες. Είναι σχετικά απλό BIOS δεν έχει πολλές ρυθμίσεις να κάνεις. Σε όλα τα λαπτοπ με αυτό το BIOS όποτε έβαζα διπλάσιες μνήμες RAM αυτομάτως τις αναγνώριζε χωρίς καμία επιπρόσθετη ρύθμιση. Μόνο σε τούτο εδώ το λάπτοπ ASUS M70s με μητρικη καρτα ASUS M70SR μου το κάνει και δεν μπορω να καταλαβω γιατι? Κοντευω να σκασω :k05115:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Η μπαταρια στο λαπτοπ ακομα κραταει πανω απο μια ωρα παιξιματος στο youtube. Το λαπτοπ αυτο εχει διπυρηνο επεξεργαστη Intel T8300 και πριν 10 χρονια πουλιωτανε με τιμη 44.000κορονες(1.800 ευρω). Τα χαρακτηρισικα του ειναι εδω:

https://www.mall.cz/notebooky/asus-m70sa-7u065c


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Εχω μπερδευτεί. Οταν λες ότι με της 2 μνήμες τοποθετημένες βλέπεις από το bios και τα 4 gb τι θες να πεις εδώ? Δηλαδή το laptop ξεκινάει μπαίνει στο bios και μετά τι γίνετε? Που κολλάει στο boot σε ποιο σημείο. τι δείχνει η οθόνη εκείνη την στιγμή? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Οταν βαλω και τις δυο μνημες RAM και πατησω ΟΝ το λαπτοπ δεν δειχνει τιποτα, η οθονη ειναι μαυρη, το λαπτοπ σαν να ειναι νεκρο.

Οταν με τις δυο μνημες στο λαπτοπ πατησω ΟΝ και αμεσως μετα  πατησω το F2, ετσι μπαινω στο BIOS. Διαπιστωνω τοτε οτι το BIOS αναγνωριζει σαν μνημη RAM τα 4GB που ειναι το ζητουμενο. Βγαινοντας μετα απο το BIOS με το πληκτρο F10 το λαπτοπ κανει επανεκινηση και μετα κολλαει, η οθονη ειναι μαυρη, δεν δειχνει τιποτε. Εκτιμω οτι το BIOS με τις δυο μνημες RAM δεν εκτελειται, κολλαει το BIOS. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ανέβασε μια φωτο αν ειναι δυνατών από οσο ποιο κοντά γινετε με καλή ανάλυση, από της μνήμες από το ταμπελάκι με τα χαρακτηρίστηκα τους.

Δοκιμασε να κάνεις load default στο bios ενώ είσαι μέσα πατάς F9 μετα F10 και κάνεις επανεκκίνηση. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Οι δυο μνημες RAM ειναι της SAMSUNG ειναι ολοιδιες με τα ιδια χαρακτηριστικα οπως αυτην εδω που φωτογραφησα πριν λιγο

 

SAMSUNG -RAM-2GB.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

πατησα το F9 μετα F10 και εκανα επανεκκίνηση, βλεπω το ενδεικτικο λαμπακι του σκληρου ν αναβοσβηνει, τα windows τα ακουσα με το χαρακτηριστικο ηχο οτι φορτωσαν ομως η οθονη ειναι μαυρη απο την αρχη μεχρι το φορτωμα των windows

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Εκανα δοκιμη βαζοντας δυο μνημες ram του 1gb στα δυο σλοτ και το λαπτοπ δουλεψε κανονικα δειχνοντας συνολικα 2gb ram. Η καθε μνημη ειναι 1GB 2RX16 PC2-5300S-555-12 hynix βλεπε στην φωτο  

Γιατι δεν μου το κανει με δυο μνημες ram του 2gb γκα...το :k0596:?

2χ1GB 2RX16 PC2-5300S-555-12 hynix.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Το παρατησα. Αφου δεν δουλεουνε και οι δυο μνημες RAM  2GB DDR2-667 στα δυο σλοτς για να εχω στο λαπτοπ  :

2X2GB DDR2-667    166 MHz    6 ns    333 MHz    667 milionů    CL4-5    PC2-5300    5,333 GB/s

εβαλα μονο στο ενα σλοτς μια πιο γρηγορη RAM 2GB DDR2-800 και ετσι στο λαπτοπ εχω:

1X2GB DDR2-800    200 MHz    5 ns    400 MHz    800 milionů    CL3-6    PC2-6400    6,4 GB/s

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Το λαπτοπ μου και με 2GB RAM   πεταει :k05164:

Βοηθαει σε αυτο πολυ ο SSD δισκος :k05164:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Αφου το λαμπάκι του σκληρού δείχνει να ανάβει και φορτώνει τα windows τότε η για καποιο λογο υπαρχει conflig με την GPU και δεν μπορεί να δώσει εικόνα και με της 2 μνήμες, η το γυρισει στην hdmi έξοδο. Αν συνδεθεί με μια tv στην εξοδο hdmi ίσως να βγάλει εικόνα.

Παντως περισσότερη μνημη δεν σημαίνει και ποιο γρήγορο pc.Mε περισσότερα gb μπορείς να τρέξεις προγράμματα ποιο απαιτητικά σε μνήμη, η ταυτόχρονα να ανοίξεις περισσότερα από ένα χωρείς να κολλάει το pc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

ΟΚ Δημητρη, ευχαριστω για την επισημανση. Στο λαπτοπ δεν τρεχω βαρια προγραμματα, δεν παιζω παιγνιδια που απαιτουν μεγαλη μνημη, δηλαδη δεν παιζω καθολου παιγνιδια εκτος ενα απλο σκακι η ταβλι. Περισσοτερα χρησιμοποιω το λαπτοπ για ιντερνετ, για δουλεια γραφειου, για παρακολουθηση TV ONLINE απο τις ιστοσελιδες τους

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
9 ωρες πριν , Ο Δημητρης67 έγραψε

Αφου το λαμπάκι του σκληρού δείχνει να ανάβει και φορτώνει τα windows τότε η για καποιο λογο υπαρχει conflig με την GPU και δεν μπορεί να δώσει εικόνα και με της 2 μνήμες,....

Εγραψα και πριν Δημητρη το λαπτοπ δουλευει και με τις δυο μνημες και στα δυο σλοτ αλλα μονο οταν η καθε μια μνημη ειναι 1gb.Τοτε το λαπτοπ βλεπει συνολικα 2gb RAM και το λαπτοπ δουλευει κανονικα. Μολις βαλω σε καθε σλοτ 2gb,τοτε το λαπτοπ βλεπει συνολικα 4gb RAM, τα windows φορτωνονται κανονικα μονο που η οθονη ειναι μαυρη. Βαζοντας τοτε εξωτερικο μονιτορ στην θυρα VGA και παλι στο εξωτερικο μονιτορ η εικονα ειναι μαυρη, το ιδιο κανει  και με θυρα HDMI προς τηλεοραση

Edited by tasos.cz

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

To Laptop λόγο που εχει shared  στην κάρτα γραφικών, την τραβάει από την RAM και μάλλων εκεί κολλαει.Mπορει να ειναι και ασυμβατότητα με της συγκεκριμένες μνήμες. Ισως ένα update του bios αν υπαρχει να βοηθούσε αλλα εχει και ρίσκο αν δεν γινει σωστά. Γιατι δεν πας στα 3 gb βάζοντας μια των 2gb και αλλη μια των1? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Τον δοκιμασα και αυτον το συνδυασμο 2gb+1gb  Δημητρη αλλα δεν δουλεψε. Το BIOS δεν θελω να το αναβαθμισω, ουδεποτε εχω ασχοληθει και ουτε θελω να ασχοληθω με αναβαθμιση BIOS γιατι αν κανω καμμια πατατα τοτε χανω ολον τον  υπολογιστη.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

×
  • Create New...