Jump to content
ioanis

Προσοχή : Επικίνδυνο προϊόν κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά

Recommended Posts

 

Προσοχή : Επικίνδυνο προϊόν κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά

 Δημήτρης Σκιάννης 16 Jul 2021

1878484775_.thumb.png.d83cdb285fcffa1df76ef5710fb357f0.png

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά το πιο κάτω προϊόν, το οποίo δεν  συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), και  εμπερικλείει κινδύνους ασφάλειας για τον χρήστη.

Επιπρόσθετα, δεν συνοδεύεται από την απαιτούμενη δήλωση συμμόρφωσης EE και τον απαιτούμενο τεχνικό φάκελο. Ως εκ τούτου, ο διανομέας έχει προβεί σε εθελοντική απόσυρσή του από την αγορά.

Προϊόν

Κατηγορία: Ηλεκτρικές συσκευές
Είδος: Σύνολο επέκτασης εύκαμπτου καλωδίου
Εμπορική επωνυμία: PIFCO
Μοντέλο: BLS112
Χαρακτηριστικά: 5 m, 2 Gang, 13 A
Χώρα κατασκευής: Κίνα
Κατασκευαστής: Eurosonic Group Limited

Διανομέας: Chr. Hadjichristofi (TOYS) LTD

Κίνδυνος: Ηλεκτροπληξία & εγκαύματα

 

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιου προϊόντος ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στα τηλέφωνα 22800514 και 22800522. Παράλληλα, προτρέπονται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το πιο πάνω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν άμεσα στον πωλητή, δηλαδή στο κατάστημα από το οποίο το έχουν αγοράσει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία , σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται σε αντικατάσταση του προϊόντος, ώστε το προϊόν να είναι σύμφωνο προς τους όρους της σύμβασης πώλησης. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που πλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο 2 ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντα ο τελικός πωλητής.

www.digitallife.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Ξέρετε πάσα τέτοια κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά? και δεν μιλάω για ακριβως τον ιδιο τύπο αλλα διάφορα πολύμπριζα αμφίβολου ποιότητας?

Προσωπικά μου έχουν τύχει 2 περιπτώσεις. Η μια ήταν με ενα καλώδιο παροχής ρεύματος από αυτά που βάζουμε στους υπολογιστές που ενός φίλος μου, έκανε παράπονα ότι μετά. απο ώρα ανοιχτό το pc αισθάνεται μια περίεργη μυρωδιά σαν να καίγεται κάτι.

Παω να το ελέγξω και αφού με μια πρώτη ματιά δεν βλεπω κατι και ξαφνικά παει το μάτι μου στο καλώδιο ρεύματος και αμέσως καταλαβα οτι κάτι δεν πάει καλα! Απο που? σαν ηλεκτρολόγος μπορώ να ξεχωρίσω ενα καλώδιο από το πάχος του αν ειναι σωστό η οχι. Ενα καλώδιο τροφοδοσίας pc εχει συνήθως συνολική διάμετρο 10-12 χιλιοστά. Το συγκεκριμένο ήταν λεπτο και το πολυ 6 - 7 χιλιοστά. Το βγάζω και το κοβο με το κοφτάκι να δω τους εσωτερικούς αγωγούς και τι να δω? 

Τα εσωτερικά καλώδια του αποτελούνταν από ένα και μόνο σύρμα!!! ναι σωστά διαβάσατε από ένα μόνο σύρμα. Ενω ενα σωστό καλώδιο ρεύματος (εν προκειμένου για pc) ειναι 3χ1,5 10 αμπέρ και αποτελείτε από πολλά συρματάκια μαζί εύκαμπτα. Πως λοιπών να μην πάρει φωτιά και να γινει το κακό?

Και τέλος ιδια περίπτωση με πολύμπριζο. Μια κυρία ειχε βάλει πάνω του μια ηλεκτρική σάμπα και με φώναξε γιατί λεει κατι της μύριζε περίεργα μετά από ώρα. Παω και βλεπω ακριβως ιδια περίπτωση. Το καλώδιο του πολύμπριζου ενω εξωτερικά έγραφε και καλά 3 χ 1,5 ήταν με ένα σύρμα και όχι 1,5 δεν ήταν αλλα ούτε 0,75 καρε δεν ήταν.

Απορώ πως κυκλοφορούν στην αγορά τέτοια πράγματα, που ειναι ο ελεγχος? Και ο ανυποψίαστος αγοραστής λόγο οικονομικής δυσκοίλιας πάει στα ποιο φτηνά χωρείς να γνωρίζει και να κατανόει τους κινδύνους? .:confused:

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Posted (edited)

Το ίδιο ισχύει και στα καλώδια αυτοκινήτου όταν χρειάζεται να πάρει μπροστά από μία δεύτερη μπαταρία....έχουν μόνωση  χοντρή αλλά από χάλκινο αγωγό......ξεχασέ το....... Made in China έχουν κατακλύσει την Ευρωπαική αγορά.

Edited by ioanis

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
  • Create New...