Jump to content

Καλώς ήρθες επισκέπτη στο Newsat

Αγαπητέ επισκεπτη. για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση χωρείς περιορισμούς σε όλο το forum και να δημοσιεύσετε στην κοινότητα μας, πρέπει να εγγραφείτε. Είναι μια εύκολη διαδικασία που απαιτεί ελάχιστες πληροφορίες κατά την εγγραφή σας. Αποκτήστε τώρα πρόσβαση στο  Newsat είτε κάνοντας σύνδεση στον λογαριασμό σας ή δημιουργώντας έναν λογαριασμό αν δεν το εχετε κάνει ακόμα.


ioanis

Έρχεται το δορυφορικό Ίντερνετ του Έλον Μασκ στην Ελλάδα

Recommended Posts

Έρχεται το δορυφορικό Ίντερνετ του Έλον Μασκ στην Ελλάδα

12:57 - 18 Οκτ 2021 | Τεχνολογία

547fd658f3578d652ea55c622bd3a854_L.thumb.jpg.416ada88de27b517507b2420b0ad9340.jpg

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ενεργοποίηση του δορυφορικού Internet της Starlink, του Έλον Μασκ, στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται από στελέχη που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία, εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική δοκιμή του Δικτύου, ενώ προς το τέλος του έτους θα αρχίσει να παραδίδεται ο εξοπλισμός σε όσους κατοίκους της χώρας έχουν προχωρήσει σε προπαραγγελία.

Όπως τονίζεται, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών και αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η εν λόγω ΚΥΑ, αποτελεί το πρώτο αναγκαίο βήμα για την έστω και πιλοτική εκκίνηση της υπηρεσίας που θα μπει σε τροχιά το Δεκέμβρη οπότε θα αρχίσει να παραδίδεται ο εξοπλισμός σε όσους Έλληνες έχουν προχωρήσει σε προπαραγγελία.

Να σημειωθεί ότι απαιτείτο μια θεσμική παρέμβαση καθώς τα εν λόγω δορυφορικά πιάτα είναι όχι μόνο δέκτες αλλά και πομποί. Παράλληλα μέσω της ΚΥΑ θα ρυθμιστούν και άλλα θέματα που αφορούν στον εξοπλισμό, όπως το καθεστώς με το οποίο θα δίνεται στον συνδρομητή και πώς θα αποσβένεται το κόστος του.

Ουσιαστικα μέσω δορυφόρων χαμηλής τροχιάς της Starlink θα παρέχεται στους συνδρομητές υπηρεσίες Διαδικτύου κατά το πρότυπο της δορυφορικής τηλεόρασης, δηλαδή δεν θα χρειάζεται ο κάθε συνδρομητής να αιτηθεί ξεχωριστά για την αδειοδότηση του δικού του εξοπλισμού.

Να θυμίσουμε ότι η δοκιμαστική λειτουργία της Starlink ξεκίνησε το φθινόπωρο της προηγούμενης χρονιάς στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά και έχει επεκταθεί σε 12 χώρες, με τους χρήστες της να φτάνουν τον Ιούλιο του 2021 τις 90.000.

Σε πρώτη φάση πάντως  η λειτουργία της υπηρεσίας στη χώρα μας θα πραγματοποιείται μέσω κέντρων διασύνδεσης που υπάρχουν σε γειτονικές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία.

Τα σχέδια της Starlink όμως περιλαμβάνουν τη δημιουργία  επίγειου σταθμού και στη χώρα μας μέσω του οποίου θα στέλνονται τα δεδομένα στους δορυφόρους της εταιρείας που θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Γιώργος ΑλεξακηςΠηγή:www.reporter.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Κάπου διάβασα για τιμές 100 ευρώ + τον εξοπλισμό. Νομίζω ειναι απλησίαστες για τον μέσο Ελληνα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Εεεε  ναι ....στην αρχή έτσι είναι  τσούζει λίγο η τιμή  αλλά  με την πάροδο του χρόνου.....πέφτει.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Χρήσιμο κατά την γνώμη μου (μόνο) για απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν γραμμές χαλκού για να βάλουν internet καθώς και για κάποιον που απλά θέλει να κάνει serfarisma. Δεν το συζητώ για κατέβασμα αρχείων - ταινίες η να εχουμε πχ ένα tvbox να δουλεύουμε streaming δηλαδή η ακόμα και να έχουμε cosmote tv κ.τ.λ.π. Καθώς υπάρχει ογκοχρέωση στο τι θα κατεβάζεις. 

Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια οταν η adsl στην ελλαδα ήταν στα 1mpbs είχα βάλει δοκιμαστικά 1 μηνα από μια εταιρία δορυφορικό. Η εμπειρία μου ήταν χάλια καθώς όλα κολλούσαν, διακοπές και τέτοια. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
  • Create New...