Jump to content

Καλώς ήρθες επισκέπτη στο Newsat

Αγαπητέ επισκεπτη. για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση χωρείς περιορισμούς σε όλο το forum και να δημοσιεύσετε στην κοινότητα μας, πρέπει να εγγραφείτε. Είναι μια εύκολη διαδικασία που απαιτεί ελάχιστες πληροφορίες κατά την εγγραφή σας. Αποκτήστε τώρα πρόσβαση στο  Newsat είτε κάνοντας σύνδεση στον λογαριασμό σας ή δημιουργώντας έναν λογαριασμό αν δεν το εχετε κάνει ακόμα.


ioanis

Τα νέα της Mistral - Έτοιμοι οι πρώτοι 5G ενισχυτές

Recommended Posts

Τα νέα της Mistral - Έτοιμοι οι πρώτοι 5G ενισχυτές

f0c742efafb008bce7c4f6e26e72ee9b_XL.thumb.jpg.4ca1538f150afb84094ee3fe70984bbe.jpg

Τώρα που τακτοποιήθηκε ο τελικός χάρτης συχνοτήτων της τηλεόρασης και καθώς έγιναν πανελλαδικά οι σχετικές μετρήσεις, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από τις αρχικές προβλέψεις. Αρκετά προϊόντα της Mistral ήταν ήδη προετοιμασμένα για το νέο φάσμα συχνοτήτων, αρχικά οι κεραίες 5G και στη συνέχεια οι ενισχυτές ιστού και κεντρικής κεραίας. Από τα 20 είδη κεραιών που παράγονται μόνο τα 3 είναι με προδιαγραφές 5G. Οι άλλες κεραίες, και να παραμείνουν όπως έχουν, δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα από την τηλεφωνία 5G, εφόσον δεν συνδεθούν σε ενισχυτή. Πιστεύουμε ότι η επιλεκτικότητα των δεκτών είναι αρκετή για απόρριψη της τηλεφωνίας. Αναμένοντας την έναρξη της τηλεφωνίας 5G σε πλήρη ανάπτυξη, θα αξιολογηθεί αν θα επέμβουμε ανάλογα. Με τον περιορισμό του φάσματος συχνοτήτων προέκυψαν και κάποια οφέλη. Όσον αφορά τις κεραίες 5G, επειδή αυτές λειτουργούν σε στενότερο φάσμα συχνοτήτων κερδίζουν σχεδόν άλλο 1dB.

Ας δούμε τώρα τι γίνεται με τους ενισχυτές. Οι ενισχυτές κεραίας έχουν και αυτοί το ανάλογο κέρδος. Οι ενισχυτές κεντρικής VU - 1x112 και 2U - 1x112 των 30dB, φθάνουν τώρα τα 32dB. Οι εσωτερικοί εξασθενητές σήματος αυτών των ενισχυτών είναι της τάξης των 20dB. Σε αυτούς τους ενισχυτές δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υποβιβασμού του σήματος της λήψης. O μεγαλύτερος L -1x112 των 40dB φτάνει τα 44dB. Ο εξασθενητής αυτού του ενισχυτή επαρκεί οριακά μέσα στην πόλη λόγω της μεγάλης προ-ενίσχυσής του. Σχετικά με τον αμέσως μεγαλύτερο ενισχυτή, τον 2x112, ενώ αυτός ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια στα 32dB με προδιαγραφές 3G, αργότερα με το 4G έφθασε τα 36dB και τώρα με το 5G φτάνει και τα 42dB. Σε αυτόν τον ενισχυτή θα υπάρξει πρόβλημα μέσα στην πόλη. Με την μεγάλη αυτή προ-ενίσχυση θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς εξωτερικό εξασθενητή.

Το πρόβλημα αυτό τακτοποιήθηκε με την τροποποίηση της μίας από τις δύο εισόδους UHF. Έτσι, η UHF 1 παραμένει στα 42dB για τις ανάγκες της επαρχίας, ενώ η είσοδος UHF 2 τροποποιείται στα 32dB για εφαρμογές μέσα στην πόλη (Local). Το αμέσως επόμενο μοντέλο είναι ο 1x120 στα 50dB και από τώρα ο 5G θα φτάνει σχεδόν τα 56dB. Το ερώτημα είναι εάν θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική με τον προηγούμενο. Η απάντηση είναι ότι αυτός ο ενισχυτής διαθέτει ηλεκτρονικούς εξασθενητές των 30dB αντί για 20dB των προηγούμενων, οπότε δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα.

Η επιπλέον αυτή ενίσχυση δεν προκύπτει μόνο από τον περιορισμό του φάσματος συχνοτήτων, αλλά επειδή επιπλέον οι νέοι ενισχυτές είναι κατασκευασμένοι με την οδηγία ΕΝ 303 354, η οποία είναι μια πολύ δύσκολη οδηγία που αφορά τη γραμμικότητα, την προστασία, το λόγο σήματος προς θόρυβο, τη σημαντική απόρριψη των συχνοτήτων εκτός του φάσματος, την ενδοδιαμόρφωση, την τέλεια προσαρμογή στα 75Ω εισόδων - εξόδων και ενδιάμεσων βαθμίδων κλπ. Όλα αυτά προϋποθέτουν εξελιγμένης τεχνολογίας ημιαγωγούς και γενικότερα τελειότερο προϊόν, με αποτέλεσμα να υπάρχει και το ανάλογο οικονομικό κόστος.

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047939.

Aναδημοσίευση από ;digitaltvinfo.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Παρακαλώ Σχολιάστε Εποικοδομητικά

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
  • Create New...