Jump to content

Καλώς ήρθες επισκέπτη στο Newsat

Αγαπητέ επισκεπτη. για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση χωρείς περιορισμούς σε όλο το forum και να δημοσιεύσετε στην κοινότητα μας, πρέπει να εγγραφείτε. Είναι μια εύκολη διαδικασία που απαιτεί ελάχιστες πληροφορίες κατά την εγγραφή σας. Αποκτήστε τώρα πρόσβαση στο  Newsat είτε κάνοντας σύνδεση στον λογαριασμό σας ή δημιουργώντας έναν λογαριασμό αν δεν το εχετε κάνει ακόμα.


ioanis

Κύπρος: γίνεται η πρώτη χώρα στην EE με 100% πληθυσμιακή κάλυψη 5G

Recommended Posts

Κύπρος: γίνεται η πρώτη χώρα στην EE με 100% πληθυσμιακή κάλυψη 5G

cyta-5g.thumb.jpg.94bb79078b5db030101945df60eab37a.jpg

Στο  υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε βρίσκεται η χώρα μας από άποψη πληθυσμιακής κάλυψης δικτύου 5G. Για την ακρίβεια η Κύπρος γίνεται η πρώτη χώρα στην EE με 100% πληθυσμιακή κάλυψη 5G, έπειτα από την ολοκλήρωση του παγκύπριου δικτύου κινητής 5G της Cyta. Η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης των εργασιών της ανάπτυξης του παγκύπριου δικτύου κινητής 5G της Cyta, το οποίο είναι πλέον σε θέση να προσφέρει προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της, έγινε σήμερα (Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022), σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χωρίο  Συκόπετρα. Οικοδεσπότες της  εκδήλωσης ήταν ο Κοινοτάρχης και οι κάτοικοι της Συκόπετρας Πιτσιλιάς οι οποίοι φιλοξένησαν με θέρμη τη λιτή τελετή που διοργανώθηκε με αφορμή τη λειτουργία της τελευταίας κεραίας του δικτύου κινητής 5G της Cyta.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής, ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, αξιωματούχοι της Cyta και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Ο Υφυπουργός, κ Κυριάκος Κόκκινος, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο της Cyta στην ψηφιακή μετάβαση της χώρας και της οικονομίας της, υπογράμμισε ότι «Η άμεση διάθεση δικτύων και υπηρεσιών σε κάθε γωνιά της Κύπρου συμβάλλει στην ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας της χώρας και των πολιτών και κατ’ επέκταση στη θωράκιση της ανθεκτικότητας της Οικονομίας της».

cyta-5g-6.thumb.jpg.d5d27482a171058652094c316701eb0f.jpg

Την ικανοποίησή του για την πολιτική της Cyta να προσφέρει τεχνολογίες αιχμής ακόμα και σε περιοχές που θεωρούνται εξόχως ορεινές και απομακρυσμένες, εξέφρασε και ο Επίτροπος, κ. Κώστας Χαμπιαούρης, τονίζοντας ότι «Η Cyta αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της προσπάθειας για υλοποίηση μίας βασικής κατεύθυνσης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων που αφορά στην προώθηση της ψηφιακής μετάβασης, την αποτελεσματική δημιουργία υποδομών και την ανάπτυξη υπηρεσιών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των ορεινών περιοχών και τη βελτίωση της τεχνολογικής προσβασιμότητας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τις επιχειρήσεις».

O Πρόεδρος της Cyta, κ Μιχάλης Ιωαννίδης, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του πιο γρήγορου δικτύου 5G της Ευρώπης, με 100% πληθυσμιακή κάλυψη σε όλο το νησί, δήλωσε πως «Αυτό είναι ένα επίτευγμα το οποίο δεν πέτυχε καμιά άλλη χώρα μέχρι τώρα. Για εμάς στη Cyta έχει σημασία όλοι οι Κύπριοι να συμμετέχουν στην ψηφιακή μετάβαση. Διότι είμαστε μια χώρα. Όλοι μας, πολίτες μιας ταχύτητας, ισότιμοι στην κοινωνία της πληροφορίας».

Με τη σειρά του, ο CEO της Cyta, κ Αντρέας Νεοκλέους, υπογράμμισε ότι «Η ανάπτυξη είναι για όλους, κανείς δεν μένει στο περιθώριο. Η τεχνολογία και τα οφέλη της φτάνουν σε όλη την Κύπρο, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της,  αποδεικνύοντας ότι για τη Cytaοι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια».cyta-5g-1.thumb.jpg.6a9f454b5d2c238c57f80a76021db95f.jpg

Ο Κοινοτάρχης Συκόπετρας, κ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ευχαρίστησε τη Cyta που δεν ξεχνά τις ορεινές κοινότητες και σημείωσε ότι η τεχνολογία αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να προοδεύουν.

/www.digitallife.gr/kypros

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Παραπλανητική είδηση γιατί η Κύπρος πληθυσμιακά δεν είναι παρά μια γειτονιά των ευρωπαικών μεγαλουπόλεων, ενώ πολλές κοινότητες στην ύπαιθρο δεν έχουν καν ικανοποιητική λήψη 2G λόγω αντιδράσεων κατοίκων που δεν θέλουν κεραίες δίπλα στα σπίτια τους, πόσο μάλλον 5G...

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Παρακαλώ Σχολιάστε Εποικοδομητικά

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
  • Create New...