Jump to content
 • Πρόσφατα Μηνύματα / Θέματα

  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Το μουσικό κανάλι 4Music εγκατέλειψε τις 13E     Το μουσικό κανάλι  4Music TV (πρώην  E4me TV) έφυγε απροσδόκητα από το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα Eutelsat Hot Bird στις 13 ° Ε. Το κανάλι μπορεί ακόμα να ληφθεί από δορυφόρο - η μετάδοση είναι τώρα διαθέσιμη από άλλη θέση.   Το  4Music TV μέχρι τώρα μεταδιδότανε από τις 13 ° E στην συχνότητα 10,775 GHz. Το κανάλι ελεύθερης εκπομπής μπορούσε να ληφθεί από αυτή τη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Τώρα υπάρχει μια σημαντική αλλαγή – το 4Music TV συνεχίζεται στον δορυφόρο Eutelsat 7B (στις 7 ° E) με συχνότητα 11.345 GHz. Ο αναμεταδότης με το κανάλι μεταδίδεται στην  δέσμη Ευρώπη Β, καλύπτοντας  περιοχή της Μεσογείου και το σήμα σταδιακά μειώνεται προς την Κεντρική Ευρώπη, αλλά η λήψη του καναλιού είναι ακόμα εφικτή στην Δημοκρατία της Τσεχίας με κάτοπτρα διαμέτρου περίπου 120 cm.   Το κανάλι 4Music αποκατέστησε τη διανομή του προγράμματος του στην Ευρώπη στις 13 ° E κατά την πρώτη δεκαετία του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Πιο πριν μεταδιδότανε σε ανάλυση HD από τον δορυφόρο Eutelsat AM6 (στις 53 ° E).   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες" 4Music TV – Στιγμιότυπο από τη λήψη του καναλιού   Το 4Music ήταν πολύ δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη, αν και  προέρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο  πρόγραμμα του παρουσιαζότανε με νέα και διεθνείς επιτυχίες .   πρώην τεχνικές παράμετροι - 4Music (η μετάδοση εδώ έληξε): Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,775 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA   τρέχουσες τεχνικές παράμετροι - 4Music: Eutelsat 7B (7°E), freq. 11,345 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA   Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Η Eutelsat ετοιμάζει 7 νέους δορυφόρους     Ο γαλλικός δορυφορικός φορέας εκμετάλλευσης Eutelsat ετοιμάζει συνολικά επτά νέους δορυφόρους τηλεπικοινωνιών για τα επόμενα έτη, εκ των οποίων οι 4 θα είναι αφιερωμένοι στη μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων, βλέπε τον σχετικό πίνακα   Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου θα εκτοξευτεί  ο Eutelsat 7C (θέση στόχου 7 ° E) και το Eutelsat 5 West B 5 ° W ). Κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα εκτοξευτούνε δορυφόροι για υπηρεσίες δεδομένων Eutelsat Quantum και Konnect. Το μεθεπόμενο έτος θα εκτοξευτεί  ο Konnect VHTS.   Το έτος 2021 θα εκτοξευτούνε οι δορυφόροι Eutelsat Hot Bird 13F και Eutelsat 13G για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της υπηρεσίας στους 13 ° Ε.   Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"      
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Meraviglie στην Rai 1 και Rai 4Κ
   Μετά την περσινή επιτυχία της πρώτης σειράς ντοκιμαντέρ «Θαύματα» που παρουσιάζει τις φυσικές και ιστορικές ομορφιές της Ιταλίας η Rai 1 θα μεταδώσει σε αποκλειστική παγκόσμια πρεμιέρα τα επόμενα τέσσερα δίωρα μέρη. Τα μεμονωμένα μέρη θα είναι αφιερωμένα στις εξής θέσεις: 1ο μέρος: Ακτή Αμαλφιτάνα (Νάπολη), Πιάτσα Ναβόνα στη Ρώμη και Μάντοβα
   2ος μέρος: Ραβέννα, Σαρδηνία και το θέατρο Σαν Κάρλο στη Νάπολη
   3o μέρος: Ουρμπίνο, Λέτσε και Μόντε Μπιάγκο. 
   4ο μέρος: Πάρμα, σπήλαιο Φρασάσι και Βαλ ντι Νότο (Σικελία)   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες" Meraviglie στην Rai 1 και Rai 4K (φωτογραφία: Rai - Radiotelevisione Italiana) Και αυτή η σειρά είναι ολοκληρωτικά γυρισμένη σε UHD 4K και σε αυτό το φορματ θα μεταδοθεί από την Rai 4K. Η πρώτη σειρά των ντοκιμαντέρ παρουσίασε τεράστια επιτυχία ακόμη και στο εξωτερικό. Στη Γαλλία και την Ισπανία, ήταν ένα από τα πιο παρακολουθούμενα ντοκιμαντέρ του 2018. Με επιτυχία έχει μεταδοθεί στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Την πρώτη και τη δεύτερη σειρά θα μεταδώσουν επίσης το Arte και τα ρωσόφωνα κανάλια.  Από τις 5 Μαρτίου 2019 κάθε Τρίτη στις 21:25 από την Rai 1 και την Rai 4K. πηγή: Franck, RAI παρουσίαση: parabola.cz επιμέλεια: Tasos.cz
    
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Να μια ακόμη είδηση από τον τσέχικο δορυφορικό τύπο. Βέβαια την είδηση  ήδη την ξέρετε , απλά την αναφέρω για να ξέρετε ότι οι Τσέχοι δορυφορομανείς δεν ξεχνάνε να αναφέρουν για τα δορυφορικά δρώμενα και αυτά της Πατρίδα μας. Στην Ελλάδα ξεκίνησε το αθλητικό κανάλι ERT Sports "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"
   Ένας νέος αθλητικός σταθμός που ονομάζεται ERT Sports άρχισε να λειτουργεί στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για ένα έργο του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ (Ellinikí Radiofonía Tileórasi) η οποία με το αθλητικό πρόγραμμα αντικατέστησε τον αρχικό σταθμό ΕΡΤ HD.  
   Το κανάλι ERT HD ήταν ένα μείγμα προγραμμάτων της ERT που είχαν γυριστεί σε εγγενή ανάλυση HD. Σήμερα, ένα τέτοιο κανάλι δεν έχει πια νόημα - τα περισσότερα προγράμματα παράγονται τώρα σε HD, μερικά ακόμα και σε Ultra HD.
   Το κανάλι ERT Sports μεταδίδεται στην Ελλάδα δωρεάν, χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις για όλους τους Έλληνες πολίτες. Ο σταθμός εκπέμπει την Super League, μπάσκετ, όλα τα Grand Prix F1, το τένις, τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στον αθλητισμό σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και άλλο αθλητικό περιεχόμενο  και ειδήσεις.
   Το ERT Sports HD μεταδίδεται επίσης μέσω δορυφόρου στο πλαίσιο της πλατφόρμας διανομής ERT στον δορυφόρο Hellas Sat 3 (39 ° E). Η μετάδοση δυστυχώς κρυπτογραφείται με το BISS.
   τεχνικές παράμετροι - ERT Sports HD:
   Hellas Sat 3 (39°E), freq. 12,223 GHz, pol. H, SR 13381, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK, CA BISS
   Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
    
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Ενδιαφέρουσες διακοσμήσεις ρωσικών δορυφορικών πιάτων 

   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"

   Υπάρχει πάντα η αίσθηση ότι οι άνθρωποι όχι μόνο ζουν αλλά και κάνουν τον κόσμο γύρω τους καλύτερο, πιο ενδιαφέρον και όμορφο. Μερικές φορές αρκεί κάτι λίγο για να προσελκύσει την προσοχή των άλλων όπως περιγράφεται στην σημερινή είδηση.
    

   Ένας συνταξιούχος  από το Ivanov της Ρωσίας ο Yuri Kuznetsov, κοσμεί απίστευτα σχέδια απίστευτων πραγμάτων. Ωστόσο, έχει κερδίσει εξαιρετική δημοτικότητα σαν διακοσμητής  δορυφορικών πιάτων.

   Αρχικά οι συγγενείς του και οι φίλοι του θαύμαζαν την τέχνη του. Ωστόσο, χάρη στην εξάπλωση ειδήσεων και κοινωνικών δικτύων, έγινε γνωστός όχι μόνο στην πατρίδα του αλλά και στο εξωτερικό.

   Ο Γιούρι Kuznetsov δήλωσε ότι του άρεσε να ζωγραφίζει από την παιδική ηλικία, ζωγράφιζε σαν  ερασιτέχνης ζωγράφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατό και στο ναυτικό, αλλά επαγγελματίας ζωγράφος έγινε μόλις πριν από πέντε χρόνια. Όταν τον απέλυσαν από την εργασία στο Μουρμάνσκ, ήρθε στην περιφέρεια Ivanov και άρχισε να ζωγραφίζει πάνω σε δορυφορικά κάτοπτρα τα οποία εν συνεχεία πωλούσε. Η εργασία του έγινε δημοφιλής και παραγγελίες  για τον συνταξιούχο προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ρωσίας.

   Πηγή: obob.tv, Παρουσίαση: satcourier.pl, Επιμέλεια: Tasos.cz   
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Μια είδηση από τον τσέχικο δορυφορικό τύπο για την Πατρίδα μας, βέβαια την είδηση ήδη όλοι σας γνωρίζετε
   Ελλάδα: Η πλατφόρμα διανομής ERT μεταφέρθηκε στις 39Ε "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"
   Η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση  ERT  (Ellinikí Radiofonía Tileórasi)) τερμάτισε την ταυτόχρονη διανομή του σήματος της  μέσω δύο δορυφόρων.  Στο τέλος του  Ιανουαριού 2019 τερμάτισε η ΕΡΤ  την διανομή στον δορυφόρο Eutelsat 3B στις 3.1 μοίρες Ανατολικά  και τώρα συνεχίζει στον δορυφόρο Hellas Sat 3 στις 39 μοίρες ανατολικά.  
   Η αραβική δορυφορική κοινοπραξία Arabsat ο πάροχος του δορυφόρου Hellas Sat 3, κέρδισε έτσι  άλλο έναν πελάτη για τον δικό του νέο ελληνικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο. Ο αναμεταδότης της ΕΡΤ περιέχει τα κανάλια  ERT 1, ERT 2 και  ERT HD (όλα σε CA BISS) και επίσης τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλι  ERT 3 και Kanali Voulis. Στον αναμεταδότη ERT  είναι επίσης οι ελεύθερα μεταδιδόμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί Proto Programma, Kosmos, Trito Programma, Deftero Programma, Era Spor, I Foni tis Elladas. Η εκπομπή της ERT στις 39 ° E χρησιμεύει σαν διαδρομή διανομής για επίγειους πομπούς. νέες τεχνικές παράμετροι - ERT:
   Hellas Sat 3 (39°E), freq. 12,223 GHz, pol. H, SR 13381, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK πρώην τεχνικές παράμετροι - ERT (εδώ η μετάδοση έληξε):
   Eutelsat 3B (3,1°E), freq. 12,734 GHz, pol. V, SR 16751, FEC 3/5, DVB-S2/8PSK
   Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 1
   Sat News
   neoktistos - Δημοσιεύτηκε
   Ήταν το αγαπημένο μου, επίγειο δορυφορικό κανάλι πριν το 1990 (1987-89). Απ' αυτό έμαθα στ' αγγλικά κάποια χρονικά επιρρήματα, όπως τις ημέρες της εβδομάδας και κάποιες άλλες λέξεις. Ήμουν 9 χρόνων τότε...  
  • 1
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   To Βρετανικό Sky γιόρτασε τα 30α γενέθλιά του


   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"


   Πριν από 30 χρόνια στις 5 Φεβρουαρίου 1989 ξεκίνησε το τετρακάναλο πακέτο τηλεοπτικών προγραμμάτων στον δορυφόρο Astra 1A στις 19.2 ° E. Το  τέταρτο κανάλι της αναλογικής τότε προσφοράς ήταν το Sky Channel (αργότερα το Sky One), το οποίο παλαιότερα λειτουργούσε ως ευρωπαϊκό κανάλι καλωδιακής τηλεόρασης, Sky News, Sky Movies και Eurosport.
    

   Το πρώτο κινηματογραφικό πρόγραμμα στον δορυφόρο ήταν το FilmNet, ένα ολλανδικό-σκανδιναβικό project που ξεκίνησε επίσημη εκπομπή την 1η Φεβρουαρίου.


   To Sky News παρουσίασε το πρώτο του ενημερωτικό δελτίο στις 18:00 με τους Alastair Yates και την Penny Smith, ακολουθούμενο από ένα ντοκιμαντέρ για την έναρξη του καναλιού που παρουσίασε ο Kay Burley, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα στο κανάλι.

    


   Το κανάλι του Eurosport άρχισε να λειτουργεί σε συνεργασία με την EBU (European Broadcasting Union) με σχόλια στα αγγλικά, ολλανδικά και γερμανικά. Το  Sky One μετέδιδε περιορισμένο αριθμό αθλημάτων, όπως το Criket Sunday League και το ποδοσφαιρικό διαγωνισμό Zenith Data Systems Cup.


   Το κανάλι Eurosport έπαυσε τον Μάιο του 1991 πριν αναληφθεί από τον γαλλικό εμπορικό τηλεοπτικό οργανισμό TF1. Η Discovery έγινε μέτοχος του Eurosport το 2012, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο του καναλιού τον Ιούλιο του 2015.


   Σήμερα το βρετανικό  Sky μεταδίδει εκατοντάδες τηλεοπτικά προγράμματα σε ανάλυση SD, HD και Ultra HD από τους δορυφόρους Astra στις 28.2 ° E.   πηγή: BroadbandTVnews, παρουσίαση: parabola.cz , επιμέλεια: Tasos.cz 
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Το  Eurosport γιορτάζει τα 30α γενέθλιά του "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες" Το πανευρωπαϊκό αθλητικό κανάλι Eurosport σήμερα γιορτάζει την 30ή επέτειο από την κυκλοφορία του και την έναρξη της εκπομπής του. Την μεγάλη του επετειακή ημέρα το Eurosport θυμίζει με σειρά διαφημιστικών κλιπ σε γραμμικές, ψηφιακές και κοινωνικές πλατφόρμες που γιορτάζουν το αθλητικό πνεύμα του 1989. Παράλληλα το Eurosport μεταδίδει σειρά μικρών σποτ εμπνευσμένων από τα μοναδικά αθλητικά γεγονότα και στιγμές που προσέφερε κατά το πρώτο έτος της ύπαρξής του.
   Επί του παρόντος το Eurosport φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ευρώπη. Η εκπομπή του Eurosport των Ολυμπιακών αγώνων στο Pchjongch'ang το 2018 πέτυχε ρεκόρ γραμμικής και ψηφιακής ακροαματικότητας. Το Eurosport είναι σταθερά αγκυροβολημένο σαν το σπίτι της ποδηλασίας, grandslam τένις και χειμερινών σπορ. Τα κανάλια του Eurosport φτάνουν σε 246 εκατομμύρια χρήστες σε 75 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.   Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
    

Καλώς ήρθες επισκέπτη στο Newsat

Όπως και στις περισσότερες κοινότητες στο διαδίκτυο, ετσι και εδώ πρέπει να εγγραφείτε για να αποκτήσετε πλήρες πρόσβαση και να δημοσιεύσετε στην κοινότητα μας. Είναι μια εύκολη διαδικασία που απαιτεί ελάχιστες πληροφορίες για την εγγραφή σας. Αποκτήστε πρόσβαση στο  Newsat συνδέοντας ή δημιουργώντας έναν λογαριασμό. Εσύ τι κάθεσαι και δεν το κάνεις? :classic_happy:


tasos.cz

Turksat 8K: Νέες παράμετροι, ακόμα καλύτερη ποιότητα

Recommended Posts

Turksat 8K: Νέες παράμετροι, ακόμα καλύτερη ποιότηταΟ φορέας εκμετάλλευσης του δορυφόρου Turksat αναπτύσσει το δοκιμαστικό πρόγραμμα εκπομπής σε ανάλυση Ultra HD σε μορφή 8K (7680x4320). Τις τελευταίες ημέρες ο πάροχος τροποποίησε την παράμετρο FEC στο σήμα διανομής στον δορυφόρο  Turksat 4B (50 ° E). Το αρχικό FEC 3/4 έχει αλλάξει σε 4/5.


Χάρη σε αυτό αυξήθηκε η συνολική χωρητικότητα του multiplex  γεγονός που έχει καταστήσει δυνατή την αύξηση της ποιότητας της εικόνας.


Το Turksat 8K είναι το πρώτο κανάλι με ανάλυση 8K (7680x4320), το οποίο σήμερα έχει χαρακτήρα κανονικής εκπομπής. Το κανάλι μπορεί να παρακολουθείται με την κατάλληλη τεχνική η οποία δεν είναι ακόμα σε πώληση.


"Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"

Turksat 8K – Φώτο από τη λήψη του καναλιού (foto:satkurier.pl)


Η δοκιμαστική εκπομπή του Turksat 8K γίνεται από δύο τουρκικές δορυφορικές θέσεις – στις 42 ° Ε και  στις 50 ° Ε. Ενώ στις  42 ° Ε μεταδίδεται  με διαμόρφωση 16APSK, στις  50 ° Ε χρησιμοποιείται υψηλότερη διαμόρφωση 32APSK. Το Turksat 8K είναι επίσης το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι στην Ευρώπη που μεταδίδεται στην διαμόρφωση 32APSK και FEC 3/4.


Η πιο απαιτητική διαμορφώση 32APSK και το επιλεγμένο FEC όμως απαιτούν ένα πραγματικά ισχυρό σήμα. Για το FEC 3/4, το σήμα ορίου C / N είναι περίπου 12,73 dB κάτω από ιδανικές συνθήκες. Με το νέο FEC 4/5 απαιτούνται 13,64 dB.


Η λήψη του multiplex στις 50 ° Ε σε διαμόρφωση 32APSK με FEC 4/5 είναι δυνατή με κάτοπτρα με διάμετρο περίπου 180 cm.(ΣΣ ο αρθρογράφος αναφέρεται για την Κεντρ.Ευρώπη).


Μετά την αλλαγή στο FEC, η συνολική χωρητικότητα του multiplex αυξήθηκε από 123,5 Mbit / s σε 132 Mbit / s. Το μέσο video bit rate αυξήθηκε από 117,75 Mbit / s σε  122,3 Mbit / s.


Όλο το υλικό που εκπέμπεi το κανάλι  Turksat 8K παρήχθη στην Τουρκία. Ο πάροχος του Turksat συνεργάζεται με τοπικές εταιρείες  για την παροχή περιεχομένου για αυτή τη μετάδοση.


Στο projekt 8K  συμμετέχουνε  η  Kızıl Elektronik (είναι υπεύθυνη για την κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση της εκπομπής), η Vestel (είναι προμηθευτής της τηλεόρασης 8K) και η Socionext.


Το Turksat 8K είναι κανάλι με την  πρώτη κανονική εκπομπή 8Κ στον δορυφόρο, το  πρώτο που χρησιμοποιεί τη διαμόρφωση 32APSK και το πρώτο που υπερβαίνει το όριο των  125 Mbit / s.


τεχνικές παράμετροι - Turksat 8K:
Turksat 4B (50°E), freq. 11,587 GHz, pol. H, SR 34279, FEC 4/5, DVB-S2/32APSK, FTA


πηγή: satkurier.pl, παρουσίαση: parabola.cz , επιμέλεια: Tasos.cz 

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×