Jump to content
 • Πρόσφατα Μηνύματα / Θέματα

  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Η Trikolor TV αντιμετωπίζει έλλειψη δορυφορικής χωρητικότητας "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες" Η Tricolor TV είναι η μεγαλύτερη δορυφορική πλατφόρμα  στην Ρωσία όσον αφορά τον αριθμό των πελατών (πάνω από 12 εκατομμύρια συνδρομητές) αλλά και από την άποψη της προσφοράς καναλιών. Για τους τηλεθεατές στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι υπηρεσίες της Tricolor TV παρέχονται από τον φορέα εκμετάλλευσης της χωρητικότητας των δορυφόρων Eutelsat 36Β και Express AMU1 / Eutelsat 36C που είναι σταθμευμένοι στις 36 ° Ε.  Η μετάδοση παρέχεται από τα συστήματα κρυπτογράφησης ADEC και DRE Crypt για εξωτερικές μονάδες CI + και συνδρομητικούς δέκτες. Η Tricolor TV μπορεί να καυχηθεί όχι μόνο για τον αριθμό των πελατών και ένα ευρύ φάσμα καναλιών, αλλά και για την προσφορά  στην Ultra HD ανάλυση - προσφέρει σήμερα έξι κανάλια σε Ultra HD (4K) που είναι συγκεκριμένα τα Kino UHD, Serial UHD, Insight UHD, Eurosport 4K, Fashion One 4K και Russkij Extreme UHD. Ωστόσο, δεν υπάρχει αρκετή ελεύθερη δορυφορική χωρητικότητα  για περαιτέρω επέκταση του φάσματος των καναλιών. Για την εκπομπή προγράμματος της η Tricolor TV χρησιμοποιεί αναμεταδότες εύρους ζώνης 11,7 έως 12,5 GHz σε αριστερή και δεξιά κυκλική πόλωση. Αυτή την μπάντα δεν χρησιμοποιεί μόνο η Trikolor TV , μοιράζεται την ίδια μπάντα με την ανταγωνιστική πλατφόρμα NTV Plus. Η Tricolor TV δεν μπορεί να μεταδίδει τα κανάλια της σε διαφορετική ζώνη στις 36 ° Ε. Τα  (LNB) της Trikolor TV  λειτουργούν μόνο στην περιοχή 11,7 έως 12,5 GHz και με κυκλικές πολώσεις. Η μόνη λύση για την επίτευξη μεγαλύτερης χωρητικότητας στο πλαίσιο  τεχνικών δυνατοτήτων είναι η τροποποίηση των παραμέτρων εκπομπής των αναμεταδοτών. Ο πάροχος αποφάσισε να κάνει την πρώτη τέτοια αλλαγή  στις 17 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια του αποκαλούμενου τεχνικού αποκλεισμού (προφύλαξη). Σε δύο αναμεταδότες το σύμβολο ρυθμού θα το αυξήσει από 27500 σε 30000 και το FEC από 3/4 σε 5/6. Έτσι η συνολική χωρητικότητα των αναμεταδοτών θα αυξηθεί  από 61,2 Mbit / s  σε  74,36 Mbit / s,  πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτούς τους 2 αναμεταδότες ο πάροχος θα λάβει από  13.16 Mbit / s νέα χωρητικότητα. τεχνικές παράμετροι - αναμεταδότες  της Tricolor TV (αλλαγή από 17.1.2019): Eutelsat 36Β (36 ° Ε) συχν. 11727 GHz, pol. L, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S2 / 8PSK
   Eutelsat 36C (36 ° Ε) συχν. 12418 GHz, pol. L, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S2 / 8PSK πηγή: parabola.cz, επιμέλεια: Tasos.cz
  • 1
   Sat News
   ioanis - Δημοσιεύτηκε
   Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Τάσο,
  • 1
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Το Sky Deutschland με νέες παραμέτρους σε έναν αναμεταδότη


   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"


   Ο πάροχος της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης Sky Deutschland άλλαξε τις παραμέτρους σε έναν από τους αναμεταδότες  που χρησιμοποιεί στο δορυφορικό σύστημα Astra στις 19.2 ° Ε.  Μετά την αλλαγή των παραμέτρων  απαιτείται νέος συντονισμός  με την εισαγωγή των τρεχουσών παραμέτρων.


    Το   Sky Deutschland  άλλαξε τις παραμέτρους στον αναμεταδότη  με αριθμό 100, στην συχνότητα  12.382 GHz. Η διαμόρφωση σε αυτόν τον αναμεταδότη άλλαξε από QPSK σε 8PSK και το FEC από 9/10 σε 3/4. Το πρότυπο DVB-S2 έχει διατηρηθεί, όπως και το σύμβολο ρυθμού 27500 ksymb / s.


   Μετά την αλλαγή των παραμέτρων έγινε  αύξηση της συνολικής χωρητικότητας του multiplex  από 49,1 σε 61,2 Mbit /s  πράγμα που σημαίνει ότι μετά από αυτό ο πάροχος κέρδισε 12,1 Mbit/s επί πλέον χωρητικότητα , την οποία μπορεί να χρησιμοποίηση για διεύρυνση καναλιών και τη βελτίωση των υφιστάμενων παρεχομένων καναλιών..


   Όλα τα κανάλια  στις 12.382 GHz κωδικοποιούνται  με το σύστημα  Videoguard.


   τεχνικές παράμετροι - Sky Deutschland:

   Astra 1N (19,2°E), freq. 12,382 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK


   πηγή: flysat.com + vl.info, παρουσίαση: parabola.cz ,  επιμέλεια: Tasos.cz 
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Ο δορυφόρος Azerspace 2 από Φεβρουάριο στις 45΄Ε "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες" Στο νέο τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Azerspace 2 πραγματοποιούνται τεχνικές δοκιμές σε προσωρινή τροχιακή θέση 43,8 ° Ε. Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων δοκιμών, ο δορυφόρος θα μετακινηθεί στον στόχο των 45 ° E όπου θα αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση του. Αυτό θα συμβεί τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.


   Να θυμίσουμε ότι ο δορυφόρος Azerspace 2 εκτοξεύτηκε στο διάστημα με τον πύραυλο Ariane 5 στις 25 Σεπτεμβρίου πέρυσι. Εκτός από τον Azerspace 2 ο πύραυλος μετέφερε στο διάστημα και τον δορυφόρο Horizons 3e.


   Ο Azerspace 2 θα εργαστεί στην τροχιακή θέση 45 ° E από όπου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε δυο παρόχους, στον Azercosmos του Αζερμπαϊτζάν και στον αμερικανικό πάροχο Intelsat ο οποίος θα παρέχει χωρητικότητα με την ονομασία Intelsat 38. Ο στόχος του Azerspace 2 / Intelsat 38 είναι η αντικατάσταση του δορυφόρου Intelsat 904.στη θέση 45 ° E που βρίσκεται στο τέλος της ζωής του.


   Για τους τηλεθεατές στη Τσεχία και τη Σλοβακία θα είναι ενδιαφέρουσα η δέσμη για την Ευρώπη & Ασία στην χωρητικότητα του Azerspace και την η δέσμη της Ευρώπης στην χωρητικότητα του Intelsat 38. Ειδικά η κάλυψη από την ευρωπαϊκή δέσμη του Intelsat 38 θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λήψη με κάτοπτρα πολύ μικρών διαστάσεων. Την χωρητικότητα θα χρησιμοποιήσει ο βουλγαρικός πάροχος Vivacom για την συνδρομητική τηλεόραση.


   Στην κοντινή θέση 46 ° E εργάζεται αυτή τη στιγμή ο Azerspace 1. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ενδιαφέρονται για την λήψη των καναλιών από την θέση 46 ° E και 45 ° E θα πρέπει να προσαρμόσουν κατάλληλα τη συσκευή λήψης τους για να επιτύχουν βέλτιστο σήμα.


   πηγή: parabola.cz, επιμέλεια: Tasos.cz    
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Η Sky UK θετει τους αναμεταδότες σε 8PSK


   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"   Η βρετανική υπηρεσία δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης Sky UK προσαρμόζει τις παραμέτρους των πολυπλεκτών με τους οποίες εκπέμπει στους δορυφόρους Astra στις 28,2 ° E. Δύο από αυτούς άλλαξαν τις παραμέτρους τους - οι πολυπλέκτες τέθηκαν σε διαμόρφωση 8PSK.


   Οι αλλαγές των παραμέτρων αφορούν τις εκπομπές στις 12,188 GHz και 12,324 GHz στον δορυφόρο Astra 2F (28,2 ° E). Και στις δύο περιπτώσεις, το σύμβολο ρυθμού (SR) μειώθηκε από 29.500 σε 27.500 ksymb / s, το FEC άλλαξε από 8/9 σε 2/3, διαμόρφωση από QPSK σε 8PSK.


   Μετά από αυτές τις αλλαγές, η χωρητικότητα και των δύο αναμεταδοτών αυξήθηκε από 52,1 σε 54,4 Mbit / s.


   Και οι δύο συχνότητες περιλαμβάνουν συνδρομητικά κανάλια. Δωρεάν εκπέμπει μόνο το demo Sky Intro HD στην συχνότητα 12.324 GHz.


   νέες τεχνικές παράμετροι:
   Astra 2F (28,2°E), freq. 12,188 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK
   Astra 2F (28,2°E), freq. 12,324 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK


   Πηγή: Parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   13E: Το NASA TV UHD έχει μετακινηθεί σε νέα συχνότητα Το δωρεάν μεταδιδόμενο δορυφορικό κανάλι NASA TV UHD έχει απροσδόκητα μετακινηθεί σε άλλο αναμεταδότη στον δορυφόρο Eutelsat Hot Bird (13 ° E).  Το κανάλι NASA TV στην εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια (UHD / 4K) εξακολουθεί να διανέμεται χωρίς κρυπτογράφηση (ΣΕΣ) και ως εκ τούτου είναι προσιτό σε όσους ενδιαφερόμενους διαθέτουνε δέκτη για  δορυφορική λήψη 4K.
   Τώρα όμως πρέπει να επανατοποθετήσετε τον δέκτη σας σε νέες παραμέτρους. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η διανομή Ultra HD θα παραμείνει ελεύθερα διαθέσιμη (FTA). Ο σταθμός μεταδίδεται σε νέα συχνότητα 10.727 GHz δίπλα στα  συνδρομητικά κανάλια FunBox UHD και Travelxp 4K. Το κανάλι  NASA TV σε ανάλυση HD παραμένει στις αρχικές παραμέτρους. "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"
   NASA UHD – Στιγμιότυπο  από τη λήψη του καναλιού Το  NASA TV HD και το NASA TV UHD είναι δύο κανάλια του αμερικανικού Οργανισμού Αεροπορίας και Διαστήματος NASA . Το κανάλι NASA TV HD μεταδίδει από το 2010, το NASA TV UHD ως κανάλι μετάδοσης εκπέμπει από  το 2015. Οι τηλεθεατές σε αυτά τα κανάλια μπορούν να παρακολουθήσουν τις έκτακτες εικόνες του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος,  απογειώσεις, τη ζωή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τη θέαση της Γη από το διάστημα, την  εξερεύνηση του διαστήματος και του ηλιακού συστήματος, τον Άρη, επαναλήψεις κλασσικών  προγραμμάτων όπως  Απόλλων και ντοκιμαντέρ σχετικά με τις τελευταίες εργασίες έρευνας και ανάπτυξη της NASA. νέες τεχνικές παράμετροι - NASA TV UHD:
    Eutelsat Hot Bird 13E (13°E), freq. 10,727 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA τεχνικές παράμετροι - NASA TV HD, (NASA TV UHD –η  εκπομπή εδώ τελείωσε):
   Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,373 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA Πηγή: Parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
    
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   13E: Hustler HD και Blue Hustler μόνο σε νέες παραμέτρους


   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"


   Στις 3 Ιανουαρίου 2018 στον δορυφόρο Eutelsat Hot Bird 13C στον αναμεταδότη 158 τερματίστηκε η διανομή των ερωτικών προγραμμάτων Hustler HD και Blue Hustler. Επί του παρόντος τα δυο κανάλια μπορούν να ληφθούν από άλλο αναμεταδότη - 121 όπου εμφανίστηκαν πριν από ένα μήνα.


   Η αλλαγή των παραμέτρων Hustler HD και Blue Hustler ισχύει για τους πελάτες της Cyfrowa Polsat, nc, Nova Hellas, TéléSAT, Orange BE / Mobistar και πελάτες ερωτικών καρτών.


   Και τα δύο κανάλια διανέμονται από την ομάδα M7.


   νέες τεχνικές παράμετροι - Hustler HD, Blue Hustler:
   Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,930 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA + Viaccess


   πρώην τεχνικές παράμετροι - Hustler HD, Blue Hustler (Η μετάδοση έληξε εδώ!):
   Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,662 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA + Viaccess


   Πηγή: satkurier.pl , Παρουσίαση: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Το TRT Arabi HD ξεκίνησε στις 13΄Ε και 26΄Ε

   Από δύο άλλα δορυφορικά συστήματα μπορει να ληφθεί η εκπομπή του TRT Arabi HD (TRT Arapca HD) ενός καναλιού της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης TRT (Turkiye Radyo Televizyon).

   Το TRT Arabi HD (TRT Arapca HD) εκπέμπει τώρα μέσω των δορυφορικών συστημάτων Eutelsat Hot Bird και Badr. Αυτό καθιστά να είναι το κανάλι διαθέσιμο σε υψηλή ευκρίνεια σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Στη θέση 26 ° Ε μέχρι τώρα έχει μεταδοθεί σε ανάλυση SD, στις 13 ° E δεν μεταδόθηκε καθόλου.

   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"
   TRT Arabi HD - Στιγμιότυπο από την λήψη του καναλιού

   Για τις νέες δυνατότητες λήψης του καναλιού ο πάροχος ενημερώνει τους τηλεθεατές στο κάτω μέρος της οθόνης.

   Το κανάλι προορίζεται για θεατές σε 22 αραβικές χώρες. Η τακτική εκπομπή ξεκίνησε στις 4 Απριλίου 2010.

   νέες τεχνικές παράμετροι - TRT Arabi HD (TRT Arapca HD):
   Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,566 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8SPK,FTA
   Badr 4 (26°E), freq. 12,073 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8SPK, FTA

   Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   ARD alpha HD και Radio Bremen HD στις 19.2E Το γερμανικό δημόσιο ARD ξεκίνησε ελεύθερη δορυφορική διανομή και άλλων καναλιών σε υψηλή ευκρίνεια (HDTV). Οι τηλεθεατές μπορούν να λάβουν τώρα τα κανάλια ARD alpha HD και Radio Bremen HD.


   Και τα δύο κανάλια έχουν εμφανιστεί σε έναν από τους πολυπλέκτες ARD στο δορυφόρο Astra στη συχνότητα 11,053 GHz μαζί μα τα κανάλια One HD, SR Fernsehen HD και Tagesschau 24 HD. Συνολικά σε ένα πολυπλέκτη διανέμονται πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί σε HD.
   ARD alpha HD - Στιγμιότυπο από τη λήψη του καναλιού


   Τα κανάλια ARD alpha HD και Radio Bremen HD έχουν μέχρι στιγμής διανεμηθεί μόνο σε κλασική ανάλυση SD και η διανομή HD από την ARD ολοκληρώνει τη μετάδοση εκπομπών σε HD ποιότητα των καναλιών της ARD.


   Τα νέα HD κανάλια μεταδίδονται σε ανάλυση 1280x720 (720p) σε MPEG-4 (H.264) με ήχο MPEG. Το κανάλι ARD alpha HD διαθέτει προαιρετικό ήχο ποιότητας Dolby Digital (AC3).


   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"
   Radio Bremen HD - Στιγμιότυπο από τη λήψη του καναλιού


   τεχνικές παράμετροι - ARD alpha HD και Radio Bremen HD
   Astra 1L (19,2°E), freq. 11,053 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA


   Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Η Sony σκοπεύει να πωλήσει τα FTA κανάλια της στην Ιταλία

   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"


   Η Sony Pictures Entertainment (SPE) σκέφτεται την πώληση των δύο FTA καναλιών της στην Ιταλία δηλαδή των καναλιών Cine Sony και Pop. Οι πληροφορίες παρέχονται από την ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore. Η απόφαση αναμένεται τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Οι πιθανοί αγοραστές είναι η Mediaset, η Discovery και η Viacom.


   Ειδικά η Viacom βρίσκεται στην λίστα προτίμησης και επί του παρόντος είναι υπεύθυνη για την πώληση διαφημίσεων και για τα δυο κανάλια.


   Άλλα αποτελέσματα, όπως οι εταιρικές σχέσεις και οι κοινοπραξίες, δεν μπορούν να αποκλειστούν. Δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί η συνέχεια της λειτουργίας. Το γεγονός πάντως είναι ότι η Sony δεν είναι ικανοποιημένη από την απόδοση των καναλιών της, τα οποία έχουν συνολικό μερίδιο στην αγορα (share) 0,49%. Η SPE έλαβε δύο εθνικές DTT θέσεις (45 και 55) τον Μάρτιο του 2017 από τον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TBS.


   Η παρούσα είδηση δεν αποτελεί το μοναδικό νέο στην ιταλική αγορά. Το κανάλι Studio Universal έχει σταματήσει να εκπέμπει μετά από 20 χρόνια. Το κανάλι μεταδιδότανε μέσω της επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης Mediaset Premium DTT.


   Η ανταγωνιστική συνδρομητική τηλεόραση της Sky Italia έχει σταματήσει να εκπέμπει δύο μουσικά τηλεοπτικά κανάλια το Radio Capital και το m20 TV.


   πηγή: Advanced television, παρουσίαση: parabola.cz , επιμέλεια: Tasos.cz

Καλώς ήρθες επισκέπτη στο Newsat

Όπως και στις περισσότερες κοινότητες στο διαδίκτυο, ετσι και εδώ πρέπει να εγγραφείτε για να αποκτήσετε πλήρες πρόσβαση και να δημοσιεύσετε στην κοινότητα μας. Είναι μια εύκολη διαδικασία που απαιτεί ελάχιστες πληροφορίες για την εγγραφή σας. Αποκτήστε πρόσβαση στο  Newsat συνδέοντας ή δημιουργώντας έναν λογαριασμό. Εσύ τι κάθεσαι και δεν το κάνεις? :classic_happy:


tasos.cz

O Hellas Sat 2 εγκατέλειψε την  θέση 39Ε

Recommended Posts

O Hellas Sat 2 εγκατέλειψε την  θέση 39Ε

"Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"

ο δορυφόρος Hellas Sat 2

Ο ελληνικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 2 έπαψε να παρέχει  τις υπηρεσίες του από την τροχιακή θέση 39 ° Ε. Μετά τον τερματισμό  όλων των υπηρεσιών  έγινε σημαντικός ελιγμός – η μετακίνηση του δορυφόρου Hellas Sat 2 σε διαφορετική θέση.

 
Ο Hellas Sat 2 τερμάτισε στις 39 ° E και τώρα κινείται  προς τα δυτικά. Η νέα θέση-στόχος είναι άγνωστη καθώς επίσης είναι άγνωστες και οι προθέσεις του παρόχου για τον δορυφόρο αυτό.  

Ο δορυφόρος Hellas Sat 2 εκτοξεύτηκε το Μάιο του 2003 από τον φορέα πύραυλο Atlas. Από την έναρξη του ο δορυφόρος λειτουργούσε αποκλειστικά στις 39 ° Ε, από όπου παρείχε υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Μέσα από το δορυφορικό σύστημα του Hellas Sat 2, μεταδόθηκαν επίσης  συνδρομητικες πλατφόρμες  όπως η Telekom TV και η Bulsatcom.

Ο Hellas Sat 2 βρίσκεται ήδη στο τέλος της αναμενόμενης ζωής της. Στην  θέση 39 ° E τώρα εργάζεται ο δορυφόρος Hellas Sat 3. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, θα σταθμεύσει εδώ ο νέος δορυφόρος Hellas Sat 4 για να επεκτείνει την χωρητικότητα στις 39 ° E.

Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
 

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites

"Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"


Σύμφωνα με πληροφορίες ο  Hellas Sat 2 μετακινείται από την αρχική θέση 39.0°E προς τα δυτικά με ταχύτητα μετακίνησης 1,54 ° W / ημέρα και τώρα βρίσκεται ήδη στην θέση 25,9 ° Ε. Μένει να δούμε τι σκοπό έχουνε οι Άραβες της Arabsat που είναι ο ιδιοκτήτης του δορυφόρου , που θα τον σταθμευσουν και τι θα  πράξουν  με την μελλοντική τύχη του Hellas Sat 2 που ήτανε κάποτε το δορυφορικό καμάρι της Πατρίδας μας  Ελλάδας.


Tasos.cz

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites

"Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"


Ο  Hellas Sat 2 συνεχίζει να μετακινείται προς τα δυτικά με ταχύτητα μετακίνησης 1,54 ° W / ημέρα . Τωρα βρίσκεται στις 24.1°E. Να δούμε που έχουνε σκοπό να τον παρκάρουν οι Άραβες της Arabsat

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites

"Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"Στις 21.9°E έφτασε ο Hellas Sat 2 που ανήκει στην Arabsat.  Αφού προσπέρασε την θέση 26.0°E όπου βρίσκονται οι δορυφόροι Badr με αραβικά κανάλια  συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς τα δυτικά με ταχύτητα μετακίνησης 1,54 ° W / ημέρα. 

Που άραγε θα παρκάρουνε  τον Hellas Sat 2 οι Άραβες? Μπας και θα τον παρκάρουνε στην θέση 3.1°E όπου εκπέμπονται τα ελληνικά κανάλια της Digea και ΕΡΤ από τον δορυφόρο Eutelsat 3B?

Η μήπως στην θέση 7.0°W ή 8.0°W όπου επίσης εκπέμπονται αραβικά κανάλια για κατοχύρωση τροχιακής θέσης?

Η μήπως τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί και ο Hellas Sat 2 θα καταλήξει σε τροχιά νεκροταφείου?

Ίδωμεν, μπορεί να χρειαστούνε αρκετές ημέρες ακόμη μέχρι να διαπιστωθεί τι σκοπό έχουνε οι Άραβες να πράξουν με τον Hellas Sat 2.

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×