Jump to content
 • Πρόσφατα Μηνύματα / Θέματα

  • 1
   Sat News
   ioanis - Δημοσιεύτηκε
   Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Τάσο,
  • 1
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Το Sky Deutschland με νέες παραμέτρους σε έναν αναμεταδότη


   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"


   Ο πάροχος της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης Sky Deutschland άλλαξε τις παραμέτρους σε έναν από τους αναμεταδότες  που χρησιμοποιεί στο δορυφορικό σύστημα Astra στις 19.2 ° Ε.  Μετά την αλλαγή των παραμέτρων  απαιτείται νέος συντονισμός  με την εισαγωγή των τρεχουσών παραμέτρων.


    Το   Sky Deutschland  άλλαξε τις παραμέτρους στον αναμεταδότη  με αριθμό 100, στην συχνότητα  12.382 GHz. Η διαμόρφωση σε αυτόν τον αναμεταδότη άλλαξε από QPSK σε 8PSK και το FEC από 9/10 σε 3/4. Το πρότυπο DVB-S2 έχει διατηρηθεί, όπως και το σύμβολο ρυθμού 27500 ksymb / s.


   Μετά την αλλαγή των παραμέτρων έγινε  αύξηση της συνολικής χωρητικότητας του multiplex  από 49,1 σε 61,2 Mbit /s  πράγμα που σημαίνει ότι μετά από αυτό ο πάροχος κέρδισε 12,1 Mbit/s επί πλέον χωρητικότητα , την οποία μπορεί να χρησιμοποίηση για διεύρυνση καναλιών και τη βελτίωση των υφιστάμενων παρεχομένων καναλιών..


   Όλα τα κανάλια  στις 12.382 GHz κωδικοποιούνται  με το σύστημα  Videoguard.


   τεχνικές παράμετροι - Sky Deutschland:

   Astra 1N (19,2°E), freq. 12,382 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK


   πηγή: flysat.com + vl.info, παρουσίαση: parabola.cz ,  επιμέλεια: Tasos.cz 
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Ο δορυφόρος Azerspace 2 από Φεβρουάριο στις 45΄Ε "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες" Στο νέο τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Azerspace 2 πραγματοποιούνται τεχνικές δοκιμές σε προσωρινή τροχιακή θέση 43,8 ° Ε. Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων δοκιμών, ο δορυφόρος θα μετακινηθεί στον στόχο των 45 ° E όπου θα αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση του. Αυτό θα συμβεί τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.


   Να θυμίσουμε ότι ο δορυφόρος Azerspace 2 εκτοξεύτηκε στο διάστημα με τον πύραυλο Ariane 5 στις 25 Σεπτεμβρίου πέρυσι. Εκτός από τον Azerspace 2 ο πύραυλος μετέφερε στο διάστημα και τον δορυφόρο Horizons 3e.


   Ο Azerspace 2 θα εργαστεί στην τροχιακή θέση 45 ° E από όπου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε δυο παρόχους, στον Azercosmos του Αζερμπαϊτζάν και στον αμερικανικό πάροχο Intelsat ο οποίος θα παρέχει χωρητικότητα με την ονομασία Intelsat 38. Ο στόχος του Azerspace 2 / Intelsat 38 είναι η αντικατάσταση του δορυφόρου Intelsat 904.στη θέση 45 ° E που βρίσκεται στο τέλος της ζωής του.


   Για τους τηλεθεατές στη Τσεχία και τη Σλοβακία θα είναι ενδιαφέρουσα η δέσμη για την Ευρώπη & Ασία στην χωρητικότητα του Azerspace και την η δέσμη της Ευρώπης στην χωρητικότητα του Intelsat 38. Ειδικά η κάλυψη από την ευρωπαϊκή δέσμη του Intelsat 38 θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λήψη με κάτοπτρα πολύ μικρών διαστάσεων. Την χωρητικότητα θα χρησιμοποιήσει ο βουλγαρικός πάροχος Vivacom για την συνδρομητική τηλεόραση.


   Στην κοντινή θέση 46 ° E εργάζεται αυτή τη στιγμή ο Azerspace 1. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ενδιαφέρονται για την λήψη των καναλιών από την θέση 46 ° E και 45 ° E θα πρέπει να προσαρμόσουν κατάλληλα τη συσκευή λήψης τους για να επιτύχουν βέλτιστο σήμα.


   πηγή: parabola.cz, επιμέλεια: Tasos.cz    
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Η Sky UK θετει τους αναμεταδότες σε 8PSK


   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"   Η βρετανική υπηρεσία δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης Sky UK προσαρμόζει τις παραμέτρους των πολυπλεκτών με τους οποίες εκπέμπει στους δορυφόρους Astra στις 28,2 ° E. Δύο από αυτούς άλλαξαν τις παραμέτρους τους - οι πολυπλέκτες τέθηκαν σε διαμόρφωση 8PSK.


   Οι αλλαγές των παραμέτρων αφορούν τις εκπομπές στις 12,188 GHz και 12,324 GHz στον δορυφόρο Astra 2F (28,2 ° E). Και στις δύο περιπτώσεις, το σύμβολο ρυθμού (SR) μειώθηκε από 29.500 σε 27.500 ksymb / s, το FEC άλλαξε από 8/9 σε 2/3, διαμόρφωση από QPSK σε 8PSK.


   Μετά από αυτές τις αλλαγές, η χωρητικότητα και των δύο αναμεταδοτών αυξήθηκε από 52,1 σε 54,4 Mbit / s.


   Και οι δύο συχνότητες περιλαμβάνουν συνδρομητικά κανάλια. Δωρεάν εκπέμπει μόνο το demo Sky Intro HD στην συχνότητα 12.324 GHz.


   νέες τεχνικές παράμετροι:
   Astra 2F (28,2°E), freq. 12,188 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK
   Astra 2F (28,2°E), freq. 12,324 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK


   Πηγή: Parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   13E: Το NASA TV UHD έχει μετακινηθεί σε νέα συχνότητα Το δωρεάν μεταδιδόμενο δορυφορικό κανάλι NASA TV UHD έχει απροσδόκητα μετακινηθεί σε άλλο αναμεταδότη στον δορυφόρο Eutelsat Hot Bird (13 ° E).  Το κανάλι NASA TV στην εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια (UHD / 4K) εξακολουθεί να διανέμεται χωρίς κρυπτογράφηση (ΣΕΣ) και ως εκ τούτου είναι προσιτό σε όσους ενδιαφερόμενους διαθέτουνε δέκτη για  δορυφορική λήψη 4K.
   Τώρα όμως πρέπει να επανατοποθετήσετε τον δέκτη σας σε νέες παραμέτρους. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η διανομή Ultra HD θα παραμείνει ελεύθερα διαθέσιμη (FTA). Ο σταθμός μεταδίδεται σε νέα συχνότητα 10.727 GHz δίπλα στα  συνδρομητικά κανάλια FunBox UHD και Travelxp 4K. Το κανάλι  NASA TV σε ανάλυση HD παραμένει στις αρχικές παραμέτρους. "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"
   NASA UHD – Στιγμιότυπο  από τη λήψη του καναλιού Το  NASA TV HD και το NASA TV UHD είναι δύο κανάλια του αμερικανικού Οργανισμού Αεροπορίας και Διαστήματος NASA . Το κανάλι NASA TV HD μεταδίδει από το 2010, το NASA TV UHD ως κανάλι μετάδοσης εκπέμπει από  το 2015. Οι τηλεθεατές σε αυτά τα κανάλια μπορούν να παρακολουθήσουν τις έκτακτες εικόνες του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος,  απογειώσεις, τη ζωή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τη θέαση της Γη από το διάστημα, την  εξερεύνηση του διαστήματος και του ηλιακού συστήματος, τον Άρη, επαναλήψεις κλασσικών  προγραμμάτων όπως  Απόλλων και ντοκιμαντέρ σχετικά με τις τελευταίες εργασίες έρευνας και ανάπτυξη της NASA. νέες τεχνικές παράμετροι - NASA TV UHD:
    Eutelsat Hot Bird 13E (13°E), freq. 10,727 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA τεχνικές παράμετροι - NASA TV HD, (NASA TV UHD –η  εκπομπή εδώ τελείωσε):
   Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,373 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA Πηγή: Parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
    
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   13E: Hustler HD και Blue Hustler μόνο σε νέες παραμέτρους


   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"


   Στις 3 Ιανουαρίου 2018 στον δορυφόρο Eutelsat Hot Bird 13C στον αναμεταδότη 158 τερματίστηκε η διανομή των ερωτικών προγραμμάτων Hustler HD και Blue Hustler. Επί του παρόντος τα δυο κανάλια μπορούν να ληφθούν από άλλο αναμεταδότη - 121 όπου εμφανίστηκαν πριν από ένα μήνα.


   Η αλλαγή των παραμέτρων Hustler HD και Blue Hustler ισχύει για τους πελάτες της Cyfrowa Polsat, nc, Nova Hellas, TéléSAT, Orange BE / Mobistar και πελάτες ερωτικών καρτών.


   Και τα δύο κανάλια διανέμονται από την ομάδα M7.


   νέες τεχνικές παράμετροι - Hustler HD, Blue Hustler:
   Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,930 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA + Viaccess


   πρώην τεχνικές παράμετροι - Hustler HD, Blue Hustler (Η μετάδοση έληξε εδώ!):
   Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,662 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA + Viaccess


   Πηγή: satkurier.pl , Παρουσίαση: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Το TRT Arabi HD ξεκίνησε στις 13΄Ε και 26΄Ε

   Από δύο άλλα δορυφορικά συστήματα μπορει να ληφθεί η εκπομπή του TRT Arabi HD (TRT Arapca HD) ενός καναλιού της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης TRT (Turkiye Radyo Televizyon).

   Το TRT Arabi HD (TRT Arapca HD) εκπέμπει τώρα μέσω των δορυφορικών συστημάτων Eutelsat Hot Bird και Badr. Αυτό καθιστά να είναι το κανάλι διαθέσιμο σε υψηλή ευκρίνεια σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Στη θέση 26 ° Ε μέχρι τώρα έχει μεταδοθεί σε ανάλυση SD, στις 13 ° E δεν μεταδόθηκε καθόλου.

   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"
   TRT Arabi HD - Στιγμιότυπο από την λήψη του καναλιού

   Για τις νέες δυνατότητες λήψης του καναλιού ο πάροχος ενημερώνει τους τηλεθεατές στο κάτω μέρος της οθόνης.

   Το κανάλι προορίζεται για θεατές σε 22 αραβικές χώρες. Η τακτική εκπομπή ξεκίνησε στις 4 Απριλίου 2010.

   νέες τεχνικές παράμετροι - TRT Arabi HD (TRT Arapca HD):
   Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,566 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8SPK,FTA
   Badr 4 (26°E), freq. 12,073 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8SPK, FTA

   Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   ARD alpha HD και Radio Bremen HD στις 19.2E Το γερμανικό δημόσιο ARD ξεκίνησε ελεύθερη δορυφορική διανομή και άλλων καναλιών σε υψηλή ευκρίνεια (HDTV). Οι τηλεθεατές μπορούν να λάβουν τώρα τα κανάλια ARD alpha HD και Radio Bremen HD.


   Και τα δύο κανάλια έχουν εμφανιστεί σε έναν από τους πολυπλέκτες ARD στο δορυφόρο Astra στη συχνότητα 11,053 GHz μαζί μα τα κανάλια One HD, SR Fernsehen HD και Tagesschau 24 HD. Συνολικά σε ένα πολυπλέκτη διανέμονται πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί σε HD.
   ARD alpha HD - Στιγμιότυπο από τη λήψη του καναλιού


   Τα κανάλια ARD alpha HD και Radio Bremen HD έχουν μέχρι στιγμής διανεμηθεί μόνο σε κλασική ανάλυση SD και η διανομή HD από την ARD ολοκληρώνει τη μετάδοση εκπομπών σε HD ποιότητα των καναλιών της ARD.


   Τα νέα HD κανάλια μεταδίδονται σε ανάλυση 1280x720 (720p) σε MPEG-4 (H.264) με ήχο MPEG. Το κανάλι ARD alpha HD διαθέτει προαιρετικό ήχο ποιότητας Dolby Digital (AC3).


   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"
   Radio Bremen HD - Στιγμιότυπο από τη λήψη του καναλιού


   τεχνικές παράμετροι - ARD alpha HD και Radio Bremen HD
   Astra 1L (19,2°E), freq. 11,053 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA


   Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Η Sony σκοπεύει να πωλήσει τα FTA κανάλια της στην Ιταλία

   "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"


   Η Sony Pictures Entertainment (SPE) σκέφτεται την πώληση των δύο FTA καναλιών της στην Ιταλία δηλαδή των καναλιών Cine Sony και Pop. Οι πληροφορίες παρέχονται από την ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore. Η απόφαση αναμένεται τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Οι πιθανοί αγοραστές είναι η Mediaset, η Discovery και η Viacom.


   Ειδικά η Viacom βρίσκεται στην λίστα προτίμησης και επί του παρόντος είναι υπεύθυνη για την πώληση διαφημίσεων και για τα δυο κανάλια.


   Άλλα αποτελέσματα, όπως οι εταιρικές σχέσεις και οι κοινοπραξίες, δεν μπορούν να αποκλειστούν. Δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί η συνέχεια της λειτουργίας. Το γεγονός πάντως είναι ότι η Sony δεν είναι ικανοποιημένη από την απόδοση των καναλιών της, τα οποία έχουν συνολικό μερίδιο στην αγορα (share) 0,49%. Η SPE έλαβε δύο εθνικές DTT θέσεις (45 και 55) τον Μάρτιο του 2017 από τον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TBS.


   Η παρούσα είδηση δεν αποτελεί το μοναδικό νέο στην ιταλική αγορά. Το κανάλι Studio Universal έχει σταματήσει να εκπέμπει μετά από 20 χρόνια. Το κανάλι μεταδιδότανε μέσω της επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης Mediaset Premium DTT.


   Η ανταγωνιστική συνδρομητική τηλεόραση της Sky Italia έχει σταματήσει να εκπέμπει δύο μουσικά τηλεοπτικά κανάλια το Radio Capital και το m20 TV.


   πηγή: Advanced television, παρουσίαση: parabola.cz , επιμέλεια: Tasos.cz
  • 0
   Sat News
   tasos.cz - Δημοσιεύτηκε
   Ο δορυφόρος μπορεί να καταγράψει μια δεύτερη ανάσα χάρη στην Ultra HD "Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες" Η δορυφορική μετάδοση ήταν τα τελευταία 20 χρόνια ένας από τους πιο αξιόπιστους τρόπους λήψης καναλιών. Τώρα όμως δέχεται  πίεση από άλλες πλατφόρμες κυρίως της Διαδικτυακής τηλεόρασης (IPTV). Ωστόσο, η δορυφορική μετάδοση μπορεί να διατηρήσει το μερίδιό της μέσω της ανάπτυξης της Ultra HD ανάλυσης. Για αυτή τη μέθοδο, η δορυφορική διανομή είναι η πιο καταλληλότερη λύση. Το DVB-T2 έχει ανεπαρκή χωρητικότητα για  την UHD. Η λήψη της UHD πάλι μέσω IPTV αγγίζει τα τεχνικά όρια. Η δορυφορική μετάδοση αντίθετα είναι απεριόριστη και είναι δυνατή η εκπομπή ορισμένων καναλιών  σε Ultra HD μετάδοση να γίνει ταυτόχρονα σε πολλές χώρες. Αυτό επιτρέπει στους φορείς εκμετάλλευσης δορυφόρων να  χαμηλώσουνε τις δαπάνες εκπομπής.  Σε συντομία η τα υπέρ και μείον στην λήψη των καναλιών Ultra HD ανά πλατφόρμα είναι:
   Η DVB-T2: Επιτρέπει την εκπομπή μέχρι  το πολύ 2 ULTRA HD καναλιών σε 1 MULTIPLEX
   Στην IPTV: Ο αριθμός των καναλιών  ULTRA HD εξαρτάται από τον Φορέα. Υπάρχουνε αυξημένες απαιτήσεις για την σύνδεση με τον τελικό χρήστη (πολύ μεγάλες ταχύτητες  του Ιντερνετ) 
   Η δορυφορική μετάδοση  (DVB-S2) :επιτρέπει να γίνει  streaming των  HD ULTRA καναλιών με τις υπάρχουσες υποδομές και να μοιραστεί το κόστος μεταξύ των παρόχων σε διάφορες χώρες
    
   Η λαμπρή εικόνα απαιτεί επίσης ένα λαμπερό bitrate. Ενώ στην εικόνα Full HD η κωδικοποίηση που χρησιμοποιείται απαιτεί  περίπου 4-8 megabits ανά δευτερόλεπτο, στην  εικόνα Ultra HD ακόμα και στο πολύ αποδοτικό σύστημα κωδικοποίησης HEVC απαιτεί τουλάχιστον 20 megabits ανά δευτερόλεπτο. Και αυτό είναι μια τεράστια απαίτηση για τα δεδομένα της ροής που προκαθορίζουν την δορυφορική πλατφόρμα για την παρακολούθηση των προγραμμάτων, όχι μόνο στην αναδυόμενη Ultra HD ανάλυση / 4K, αλλά και σε νεότερες εκδόσεις της (για παράδειγμα 8Κ, 16Κ κλπ). Χάρη στις δυνατότητες της δορυφορικής εκπομπής των  Ultra HD καναλιών μπορεί να ο δορυφόρος να καταγράψει μια δεύτερη ανάσα στην φθίνουσα πορεία του. Πηγή: tvkompas.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz

Καλώς ήρθες επισκέπτη στο Newsat

Όπως και στις περισσότερες κοινότητες στο διαδίκτυο, ετσι και εδώ πρέπει να εγγραφείτε για να αποκτήσετε πλήρες πρόσβαση και να δημοσιεύσετε στην κοινότητα μας. Είναι μια εύκολη διαδικασία που απαιτεί ελάχιστες πληροφορίες για την εγγραφή σας. Αποκτήστε πρόσβαση στο  Newsat συνδέοντας ή δημιουργώντας έναν λογαριασμό. Εσύ τι κάθεσαι και δεν το κάνεις? :classic_happy:


tasos.cz

Ο δορυφόρος Azerspace 2 από Φεβρουάριο στις 45΄Ε

Recommended Posts

Ο δορυφόρος Azerspace 2 από Φεβρουάριο στις 45΄Ε

"Οι εικόνες δεν εμφανίζονται στους επισκέπτες"

Στο νέο τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Azerspace 2 πραγματοποιούνται τεχνικές δοκιμές σε προσωρινή τροχιακή θέση 43,8 ° Ε. Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων δοκιμών, ο δορυφόρος θα μετακινηθεί στον στόχο των 45 ° E όπου θα αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση του. Αυτό θα συμβεί τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.


Να θυμίσουμε ότι ο δορυφόρος Azerspace 2 εκτοξεύτηκε στο διάστημα με τον πύραυλο Ariane 5 στις 25 Σεπτεμβρίου πέρυσι. Εκτός από τον Azerspace 2 ο πύραυλος μετέφερε στο διάστημα και τον δορυφόρο Horizons 3e.


Ο Azerspace 2 θα εργαστεί στην τροχιακή θέση 45 ° E από όπου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε δυο παρόχους, στον Azercosmos του Αζερμπαϊτζάν και στον αμερικανικό πάροχο Intelsat ο οποίος θα παρέχει χωρητικότητα με την ονομασία Intelsat 38. Ο στόχος του Azerspace 2 / Intelsat 38 είναι η αντικατάσταση του δορυφόρου Intelsat 904.στη θέση 45 ° E που βρίσκεται στο τέλος της ζωής του.


Για τους τηλεθεατές στη Τσεχία και τη Σλοβακία θα είναι ενδιαφέρουσα η δέσμη για την Ευρώπη & Ασία στην χωρητικότητα του Azerspace και την η δέσμη της Ευρώπης στην χωρητικότητα του Intelsat 38. Ειδικά η κάλυψη από την ευρωπαϊκή δέσμη του Intelsat 38 θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λήψη με κάτοπτρα πολύ μικρών διαστάσεων. Την χωρητικότητα θα χρησιμοποιήσει ο βουλγαρικός πάροχος Vivacom για την συνδρομητική τηλεόραση.


Στην κοντινή θέση 46 ° E εργάζεται αυτή τη στιγμή ο Azerspace 1. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ενδιαφέρονται για την λήψη των καναλιών από την θέση 46 ° E και 45 ° E θα πρέπει να προσαρμόσουν κατάλληλα τη συσκευή λήψης τους για να επιτύχουν βέλτιστο σήμα.


πηγή: parabola.cz, επιμέλεια: Tasos.cz

 

 

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×